Tulosta tämä sivu
Pääkirjoitus

Luvassa suuri elämys, johon kannattaa heittäytyä mukaan

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat alkavat tänään Venäjällä. Nämä miesten MM-kisat ovat lajin suurtapahtuma, vaikka myös naisten vastaavat arvokisat noteerataan syystä kisa kisalta entistä laajemmin ja näkyvämmin.

Jalkapallon MM-kisat on maailman suosituin ja seuratuin urheilutapahtuma kesäolympialaisten ohella. Se yhdistää aina neljän vuoden välein kuukaudeksi koko urheilevan maailman ja herättää kiinnostusta myös monissa sellaisissa ihmisissä, jotka eivät tavanomaisesti kilpaurheilua seuraa. Kisojen näkyvyys on maailmanlaajuisesti vertaansa vailla, eikä niiltä voi välttyä missään maailmankolkassa huolimatta siitä, että kisoihin on selvinnyt vain 32 joukkuetta.

Kisojen viehätys kumpuaa siitä, että jalkapallo on yksiselitteisesti maailman suosituin ja laajalti levinnein urheilulaji. Jopa lähes puolet maailman väestöstä seuraa tai harrastaa tätä pallopeliä, ja vain ani harva ei tule koskaan elämänsä aikana potkaisseeksi jalkapalloa ja siten kokeilleeksi lajia edes alkeellisella tasolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jalkapallon MM-kisojen huomioarvoa ja arvostusta nostaa muihin lajeihin verrattuna se, että se on tämän lajin yksiselitteinen arvokisa, kun useimmissa muissa lajeissa vastaavanlainen huipentuma osuu olympialaisiin.

Yksinkertaisine sääntöineen jalkapallo on helppoa seurattavaa kaikille penkkiurheilijoille, ja se soveltuu erityisen hyvin televisioitavaksi lajiksi. Siksikin kisoja seurataan intensiivisesti ympäri maailmaa.

Luvassa on urheilun ystäville kuukauden kestävä suuri elämys, johon kannattaa heittäytyä mukaan. Tällaisia koko maailmaa yhdistäviä, viihdyttäviä kokemuksia ei ole tarjolla liikaa eikä liian usein.