Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Pääkirjoitus

Kela-kyydit on pantava kuntoon

  • Karjalainen
Kela-kyydit ovat toimineet luokattomasti tällä viikolla. Lakimuutos vapautti taksitoiminnan, mutta Kela-kyytejä tarjoavien taksien määrä romahti. Erityisen paha tilanne on ollut muun muassa Pohjois-Karjalassa.

Ongelmat saumakohdissa ovat ymmärrettäviä. Järjestelmän muuttuessa tahtoo aina olla vaikeuksia uuden opettelussa. Kela-kyydit ovat kuitenkin lääkäripalveluiden tapaisia ja suurelta osin niihin suoraan liittyviäkin palveluita, joiden toimimattomuuteen ei voi suhtautua lupaamalla ehkä huomiseksi parempaa.

Kela-kyytejä ei ajeta huvin vuoksi. Niitä ei käytetä siksi, että julkiset liikennevälineet tuntuvat hitailta tai ikäviltä käyttää eikä esimerkiksi siksi, että ravintolasta kotiin ei voi ajaa omalla autolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kela-kyydeillä ajetaan siksi, että on pakko. Ei niillä muuten voikaan ajaa.

Jopa julkisuuteen on tullut monia ihmisiä, joilta on jäänyt tärkeä hoito saamatta tai asia toimittamatta, kun taksi ei ole tullut ajoissa. Joku on odottanut kyytiä tuntikausia, jopa yli yön sairaalassa. Joitakin taksi on pelmahtanut hakemaan vasta niihin aikoihin, kun hoidon jälkeen olisi ollut aika tulla takaisin kotiin.

Tilanne on täysin kohtuuton, ja se on hoidettava heti kuntoon.

Nyt on vakuutettu, että jos tilattu kyyti ei tule, silloin on oikeus tilata tavallinen taksi, ja Kela maksaa sen. Harva uskaltaa ottaa riskin, että kymmenien euroja, satastenkin lasku jää lopulta kuitenkin omasta pussista maksettavaksi.

Jos kyytiä ei ole annettavaksi, vapaa taksi pitää lähettää taksikeskuksesta eikä jättää sen tilaamista asiakkaan vastuulle.

Minimivaatimus on, ettei saamatta jäänyt hoito tai Kela-kyyti pala eikä niistä laskuteta.

Monille maaseudun takseille Kela-kyydit ovat elinkeinon tärkeä tukijalka. Pakon edessä moni autoilija lopulta joutuu myöntymään entistä epäedullisempaan sopimukseen. Niin kuin on ennustettukin, taksilain muutos harventaa maaseudun taksipalveluja. Muutos Kela-kyydeissä tekee harvennusta tehokkaasti, ja taksin saanti heikkenee kaikilta asiakkailta.

Jos kilpailutuksen ehdot ovat sellaiset, ettei autoilijoiden kannata niillä ajaa, ehtoja on muutettava. Kun kotihoito on peruslähtökohta, siihen liittyvien palvelujen on toimittava.

Hirtehisesti voi todeta, että vihdoin Mykin palvelut näyttävät toimivilta.