Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Pääkirjoitus

Karelia-soutu saatava uuteen nousuun

  • Karjalainen
Perinteinen Karelia-soutu on tänä vuonna vähäväkisempi kuin koskaan ennen. Tiistaina Lieksasta lähti matkaan vain viisi venekuntaa (Karjalainen, 25.7.).

34. kerran järjestettävän Karelia-soudun suurin suosio on jäänyt takavuosiin. Soutu ei kuulu tämän hetken muotilajeihin. Karelia-soudunkin osallistujien enemmistön muodostavat suhteellisen korkeassa iässä olevat konkarit.

Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla. Nykyinen kestävyysliikuntabuumi antaisi soututapahtumalle erinomaiset mahdollisuudet, jos tapahtuma osattaisiin markkinoida ja kohdentaa oikein.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lukemattomat suomalaiset haluavat tänäkin kesänä kokeilla jaksamisensa rajoja muun muassa juosten, pyöräillen ja tunturipolkuja kiiveten. Useat kestävyysliikunnan harrastajat ovat myös innostuneita kokeilemaan uusia lajeja uudenlaisten elämysten toivossa.

Tähän kuvioon nelipäiväisen ja 145 kilometrin mittaisen joukkuesoudun luulisi soveltuvan paremmin kuin hyvin. Kyseessä on kokemus, jota ei monesta paikasta saa. Kynnystä madaltaa se, että myös osamatkoille osallistuminen on mahdollista.

Karelia-soudun lopahtaminen osallistujien vähyyteen olisi äärimmäinen harmi erityisesti nyt, kun kokeilunhaluisia osallistujia olisi varmasti ympäri maata, jos viesti saataisiin heille perille.

Erinomainen mahdollisuus tunnettuuden lisäämiseen olisi jo ensi vuonna, etenkin jos kansainvälisen soutuliiton World Rowing Tour -tapahtuma järjestetään Karelia-soudun yhteydessä.

Tuote on kunnossa jo nyt, ja kohdeyleisökin tiedetään. Nyt tarvitaan vain brändäämistä ja viestintää, että Karelia-soudusta saadaan kasvatettua Pohjois-Karjalan kesän matkailuvaltti.