Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Pääkirjoitus

Muutokseen tarvitaan rohkeutta ja uskoa tulevaisuuteen

  • Karjalainen

Ympäröivän yhteiskunnan tapaan tiedonvälitys on kauttaaltaan murroksessa. Niin halutessamme voimme elää 24/7-elämää, johon kuuluu myös linkittyminen eri tietolähteisiin kellon ympäri seitsemänä päivänä viikossa.

Sanomalehdistön sanotaan elävän 2010-luvun Suomessa suurien paineiden alla. Niin se on kuitenkin tehnyt jo kauan. Radio, televisio ja viimeisimpänä internet nopean tiedonvälityksen kanavana ja nyt sosiaalisen median alustana ovat kukin vuorollaan laittaneet sanomalehden ison haasteen eteen. Ajan mukana muuttumalla sanomalehdet ovat pitäneet pintansa ympäröivän maailman kuohuissa.

Muutoshalukkuus sekä tilaajien ja ilmoittajien mahdollisimman hyvä palvelu ovat taanneet sanomalehdille sen aseman, mikä niillä nykyään Suomessakin on.

Sanomalehdet ovat tarjonneet joka puolelta tunkevassa informaatiotsunamissa ja silpputiedon valtaamassa maailmassa jäsennellyn tiedon rauhaisan saarekkeen, viihdettäkään unohtamatta.

Elämä on jatkuvaa muutosta, ja muutos on merkki elämästä. Siksi Karjalainenkin luo 2000-luvulla nahkansa jo kolmannen kerran. Nyt toteutamme tässä käsissänne olevassa uuteen ulkoasuun sovitetussa numerossa ensimmäisen todellisen askelen Karjalaisen aitoon monimediallisuuteen, jossa lehden jokainen julkaisukanava toimii sille parhaiten sopivilla ehdoilla.

Painetun lehden vahvuus on kautta aikain ollut tiedon jäsentely niin, että se antaa uutisista myös nopeasti silmäillen keskeisen tarvittavan informaation. Juttuihin on myös helppo palata ja syventyä niihin tarkemmin. Myös ilmoituskanavana printti on ollut voittamaton. Nämä vahvuudet mielessämme on Karjalaisen uudistus nyt tehty.

Verkossa luettavissa oleva näköislehtemme on ulkoisesti painetun lehtemme kopio, mutta senkin taustalla toimiva ohjelmisto on muuttunut ja tuonut näköislehteen uudenlaista käytettävyyttä.

Pian Karjalaista voi lukea myös lukulaitteella, ja mobiilipalvelumme paranee oleellisesti. Vuodenvaihteessa myös pitkään muuttumattomana pysynyt verkkopalvelumme tuodaan tälle vuosikymmenelle uusin ilmein ja palveluin.

Muutos ei saa olla itsetarkoitus, mutta silloin, kun muutosta tarvitaan, on oltava rohkeutta tehdä se. Paikallaan olo merkitsee luovuttamista, muutos taistelua. Tätä muutoksesta voimaa ammentavaa taisteluhenkeä ja uskoa tulevaisuuteen–pysyviäkään arvoja unohtamatta–Karjalainen haluaa olla levittämässä Pohjois-Karjalassa.