Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Pääkirjoitus

Sasi vaatii myötäilyä

  • Karjalainen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) perustelee Kanava-lehdessä (9.12.) taas kerran, miksi hänen mielestään lehdistön arvonlisäverokanta pitää nostaa nollasta yhdeksään prosenttiin. Sasin mielestä lehdistö ei toteuta demokratiatehtäväänsä etenkään siksi, että jokaiselle talousalueelle on jäänyt vain yksi lähes monopoliasemassa oleva lehti. ”Vallan vahtikoirat ovat muuttuneet vain yhdeksi ääneksi”, Sasi kirjoittaa vihjaten lehdistön olleen ennen vaaleja perussuomalaisten asialla turvatakseen tilauksensa.
Edistääkseen demokratiaa ja suomalaista keskustelukulttuuria lehtien pitäisi Sasin mielestä pyytää vuorotellen eri puoluejohtajia kirjoittamaan tärkeistä aiheista juttuja, joita heidän poliittiset kilpailijansa ja asiantuntijat sitten arvioisivat.
On hyvä asia, että Sasi tekee entistä selvemmäksi sen, miksi nimenomaan hänen aloitteestaan lehtitilauksia päätettiin ryhtyä verottamaan: syynä on poliitikkojen kosto, kun lehdistö ei ole ollut myötäilemässä riittävästi Sasia ja muita poliitikkoja.
Puolueet itse ovat lakkauttaneet puoluelehtiään; ilmeisesti puoluejohtajien linjauksille ei ole riittänyt lukijoita. Lehtitilausten alv jouduttaa näitä kakkoslehtien kuolemia.