Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Pääkirjoitus

Soinin uskottavuus murenee

  • Karjalainen

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari tuomittiin Kouvolan hovioikeudessa sakkoihin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Korkein oikeus saattaa hyvinkin ottaa asian käsittelyynsä, hylkäsihän käräjäoikeus syytteen viime marraskuussa.

Hirvisaaren blogiteksti on puistattavaa luettavaa, eikä sen otsakkeeksi mitenkään sovi sen enempää keskustelun herättäminen kuin sananvapauskaan, joilla kansanedustaja on kunnanvaltuutettuna ollessaan kirjoittamaansa tekstiä perustellut.

Puheenjohtaja Timo Soini vetäytyy jälleen vastuusta puolueensa kansanedustajien tekosista. Samoin tekee eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner. Se on hämmentävää.

Kun – tai ehkä on jo vihdoin aika käyttää sanaa jos – Soini on vaatinut kansanedustajaehdokkailtaan ja kansanedustajiltaan nuhteettomuutta eikä hyväksy rasismia puolueessaan, hän ei voi venkoilla tuomioiden lainvoimaisuudella.

Hirvisaaren teksti on soopaa, eikä sitä voi missään oloissa hyväksyä. Asia ei muuksi muutu, vaikka se missä tutkittaisiin.

Asiat ovat ennen kaikkea niin kuin ne näyttävät. Tähän puolue on vedonnut usein – tosin silloin, kun se on Soinin omiin intresseihin sopinut.