Maanantai, 23.9.2019 
Minja, Miisa, Mielikki
Pääkirjoitus

Rajatonta yrittämistä Pielisen juhlamessuilla

  • Karjalainen
Lieksan runsas tapahtumakesä saa kunnolla vauhtia lauantaina ja sunnuntaina järjestettävillä Pielisen Messuilla. Tapahtuma järjestetään kymmenettä kertaa. Teemana on Rajatonta yrittämistä. Kävijöitä odotetaan kahtena päivänä yhteensä 9 000.

Pielisen Messut on hyvä esimerkki seudullisesta, kuntarajat ylittävästä yhteistyöstä, josta hyötyvät kaikki. Messut järjestetään vuorovuosin eri kunnissa. Näin taakka ei käy ­liian raskaaksi yhden kunnan aktiivisille toimijoille, ja yleisön kiinnostus pysyy yllä, kun tarjontaa on muualtakin kuin tutusta kotikunnasta.

Ovet ovat avoimet ja kynnystä ei ole lainkaan, sillä messuille on yleisöllä vapaa pääsy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Messuteeman rajattomasta yrittämisestä kertoo se, että tuotteiden ja toiminnan esittelijöitä tulee laajalta alueelta. Lieksalaisten ja Pielisen Karjalan alueen lisäksi näytteilleasettajia saapuu Joensuusta, Kuopiosta, Kuhmosta, Oulun seudulta ja myös Venäjän puolelta.

Tapahtumakesä jatkuu heti seuraavana viikonloppuna Kolin Erämessuilla ja Lieksan satamaan kotiutuneilla kalamarkkinoilla (15.6.). Lieksan Vaskiviikko viettää 40-vuotisjuhliaan heinäkuun lopulla.

Muutenkin Lieksan kesässä on paljon ­pirteää pöhinää. Yksi mielenkiintoinen uutuus on Tässä.fi-paikallissovellus, jonka voi ladata älypuhelimeen ilmaiseksi Play-kaupasta tai AppStoresta. Tuo paikallisopas antaa käyttäjän sijainnin perusteella tietoa läheltä löytyvistä yrityksistä, aukioloajoista ja erilaisista palveluista, jopa kauppaliikkeiden tarjouksista. Tässä.fi-sovellus on käytössä kaikissa PunaMusta Media Oyj:n lehdissä.

Uudenlainen opas on matkailijoille oikopolku paikallisiin palveluihin. Se toimii myös kalenterina ja herätyskellona eri tapahtumiin.