Sunnuntai, 31.5.2020 
Helka, Helga
Pääkirjoitus

Pysäköintipalveluissa riittää kehitettävää

  • Karjalainen
Joensuun keskustan pysäköintipalvelut ovat varsin hyvällä tolalla, jos verrataan Kuopioon, Jyväskylään ja Lahteen (Karjalainen, 31.7.). Auton saa parkkeerattua sisälle tai ulos keskustassa suunnilleen samaan hintaan kaikissa näissä kaupungeissa.

Suurin ero on kadunvarsipysäköinnin hinnassa. Joensuussa se on edullisempaa kuin Kuopiossa ja Lahdessa. Jyväskylä perii samaa hintaa Joensuun kanssa.

Kaupungeissa on yleensä se suuntaus, myös Joensuussa, että maksutonta kiekkopysäköintiä ja maksullistakin kadunvarsipysäköintiä vähennetään. Pysäköintiä ohjataan parkkikentille ja -halleihin. Silti Joensuun keskustassakin löytyy kiekkopysäköintipaikkoja muutaman sadan metrin säteellä keskipisteestä, torista. Tilanne on sama Kuopiossa, Jyväskylässä ja Lahdessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuussa pysäköintipalveluja on kehitetty määrätietoisesti hyvään suuntaan viime vuodet. Parkkitaloja on rakennettu lisää ja maksujärjestelmiä nykyaikaistettu. Lisää parkkitaloja on luvassa sitä mukaa, kun keskustan rakentaminen etenee. Pysäköinnin maksujärjestelmissä on oleellista käytön helppous ja luotettavuus.

Torin alle tehty pysäköintilaitos on saanut paljon kiitosta. Sinne on helppo mennä, toriparkissa on tilaa autoille ja maksujärjestelmä toimii. Vaikka toriparkkiin on vain yksi aukko sisään ja ulos, ei pelättyjä pahoja ruuhkia ole syntynyt lähiristeyksiin kuin poikkeustapauksissa.

Autojen koko on kasvanut. Vanhat parkkihallien ja -kenttien ruudut ovat käyneet ahtaiksi. Parkkiruutujen mitoitusta väljentämällä käyttöaste saattaisi parantua. Toinen tärkeä seikka on helpottaa pikaista pysäköintiä keskustassa. Sitä toivovat Joensuun yrittäjätkin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa