Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
Pääkirjoitus

Nyt Joensuu on kunnon pesäpallokaupunki

  • Karjalainen
Joensuun Mailan naisten joukkue pelaa ensi kaudella pesäpallon ylimmällä sarjatasolla. Joukkue nousee Superpesikseen, kun se voitti Ykköspesiksen ratkaisevan finaalin. Seuran miesten joukkue on kuulunut pesiksen kärkijoukkueisiin jo vuosikaudet. Suomen mestaruus on tavoitteena JoMalla tänä vuonna ja ensi vuonnakin.

Ensi vuonna Joensuulla on joukkueet pesäpallon miesten ja naisten pääsarjassa. Juniorijoukkueetkin menestyvät. Joensuun pesisstadion on Suomen paras sekä pelaajille että yleisölle. Olosuhteet ovat kunnossa, samoin urheilullinen puoli. Katsojatkin ovat innoissaan. Nyt Joensuu on kunnon pesäpallokaupunki, jossa pesäpallokulttuuri elää vahvasti.

Naisten joukkue teki määrätietoisesti nopean nousun sarjaportaita ylemmäs. Pohjana on ollut Viinijärven Urheilijoiden aiempi pitkä työ naisten Superpesiksessä. Sen sammuttua onneksi lähti käyntiin uusi alku nojaten laajan tyttöjuniorijoukon harrastamiseen ja kasvattamiseen. Pitkäjänteinen ja menestyshakuinen eteneminen vaatii täsmävahvistuksia joukkueeseen. Aitoja vahvistuksia on saatu, sillä Joensuulla on opiskelijakaupunkina vetovoimaa urheileviin nuoriin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vetovoimaan uskotaan myös jatkossa, kun menestyksestä on nyt näyttöä. Liian kovia odotuksia ja tavoitteita ei ole syytä asettaa. Jos taustalle saadaan lisää taloudellista panostusta ja muutakin tukea, on sarjapaikan vakiinnuttaminen riittävä tavoite aluksi. Sitten pitää rohkeasti tavoitella mitalimenestystä.

Sekään ei ole mahdotonta, mutta vaatii joukkueeseen kansallisia tähtipelaajia, jotka vetävät lisää väkeä katsomoihin. Naisten joukkueurheilulajit elävät nyt vahvassa myötätuulessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa