Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
Pääkirjoitus

Kulmuni pani vauhtia puheenjohtajapeliin

  • Karjalainen
Suomessa on alkamassa jälleen alueellistamisselvitys. Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) on kertonut ministeriönsä aloittavan syyskuussa selvityksen 3 700 työpaikan uudelleen organisoimista niin, että töitä ei tarvitsisi tehdä Helsingissä vaan paikkariippumattomasti ja monipaikkaisesti.

Selvitystä ryhtyy tekemään Kuhmon kaupunginjohtaja, ja se koskee elinkeinoministerin vastuulla olevia organisaatioita. Hyvä paketti keskustan puheenjohtajakampanjan loppusuoralle!

Alueellistaminen haudattiin hiljaisuudessa edellisen, keskustavetoisen hallituksen aikana, eikä kokoomuksenkaan johdolla loppujen lopuksi kummoisia saatu aikaan. Alueellistaminen alkoi muutaman yritelmän jälkeen tarkoittaa toimipaikkojen siirtämistä junalla päivittäin kuljettavissa olevan matkan päähän, Helsingin työssäkäyntialueelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Legendaarisin ja hävettävin on Kuopion Fimean tuhoaminen.

Paikkariippumattomuus ja monipaikkaisuus ovat, aivan oikein, tämän päivän tapa tehdä työtä. Tähän tarvittava joustavuus ei ole vielä kaikilla työpaikoilla itsestäänselvyys. Pääkaupunkiseudulla toimivien keskusvirastojen läsnäoloa maakunnissa voitaisiin ehkä vahvistaa näin henkilö kerrallaan ainakin lomakauden etu- ja loppupäästä.

Kokonaisten virastojen siirrosta aika on jo ajanut ohi.

Kulmunin selvityksessä onkin siis kyse enimmäkseen nimenomaan keskustan puheenjohtajapelistä. Kulmunin ja Antti Kaikkosen taistelusta on puuttunut ydin ja asia, ja nyt sellainen saatiin.

Eri asia on sitten, tekeekö Kulmuni alueellistamisavauksellaan politiikkaa minkään muun kuin pelkästään itsensä hyväksi. Ääniä keskustan puheenjohtajaäänestyksessä tällä voi kerätä, mutta keskustalle puolueena alueellistamisen kaivaminen esiin saattaa olla pikemminkin miinusta.

Alman lehtien teettämässä tutkimuksessa Kulmuni on hienoisessa johdossa puheenjohtajapelissä. Piirien puheenjohtajat ovat Uutissuomalaisen mukaan lievästi Kaikkosen kannalla. Kumpikaan ei lähde Kouvolaan ennakkosuosikkina.

Siksipä odotammekin innolla puolustusministerin vastavetoa. Lupaako hän piankin varuskunnan kaikkiin rajamaakuntiin?

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa