Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
Pääkirjoitus

Keskustassa paljon tekemistä uuden alun aikaansaamiseksi

  • Karjalainen
Keskusta valitsee tänään ylimääräisessä puoluekokouksessaan Kouvolassa uuden puheenjohtajan Juha Sipilän seuraajaksi. Puoluejohtajavaalista odotetaan jännittävän tasaista kahden pääehdokkaan, elinkeinoministeri Katri Kulmunin ja puolustusministeri Antti Kaikkosen välillä. Kulmuni on hienoinen ennakkosuosikki eri kyselyjen, myös Helsingin Sanomien perjantaisen gallupin perusteella. Siinä 25 prosenttia vastaajista pitää Kulmunia parhaana vaihtoehtona ja Kaikkosen taakse asettuu 21 prosenttia.

Viimeisellä viikolla ennen puoluekokousta monet keskustavaikuttajat ovat ilmaisseet tukensa jommallekummalle pääehdokkaista, mikä on kuumentanut puolueessa myös tunteita. Näin voidaan päätellä ainakin puolueen pitkäaikaisen vaikuttajan, ex-kansanedustajan ja -ministerin Tytti Isohookana-Asunmaan lausunnoista Ylen radion Ykkösaamussa perjantaina.

Isohookana-Asunmaa paheksui ministerin tehtävistä äitiysvapaalle jääneen Annika Saarikon asettumista Kaikkosen tueksi. Isohookana-Asunmaa kuvaili sitä shokiksi monelle puolueessa toimineelle, ajatellen lähinnä naisia. Hän heitti myös epäilyksen, että Saarikko tukee Kaikkosta vain edistääkseen omaa pyrkimystään puolueen johtoon myöhemmässä vaiheessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

On hämmentävää, että keskustassa suhtaudutaan sukupuolikysymykseen yhä näin vanhakantaisesti. Kulmunin kannattajat ovat peräänkuuluttaneet puolueelleen uutta alkua, jollaisesta ainakaan Isohookana-Asunmaan lausunnot eivät anna viitteitä.

Keskustassa on näemmä vielä paljon tekemistä aidon sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi ja keskinäisen loanheiton lopettamiseksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa