Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Pääkirjoitus

Joensuun Lassi Etelätalo pelasti Suomen kisat

  • Karjalainen
Joensuun Katajaa edustava keihäänheittäjä Lassi Etelätalo voi palata rinta pystyssä kotiin. Pienestä on kiinni maine ja kunnia huippu-urheilussa. Yhdellä hyvin onnistuneella heitolla Etelätalo pelasti Suomen keihäsmaineen ja suomalaisille koko yleisurheilun MM-kisatkin Dohassa Qatarissa.

Vaikka mitaleja ei suomalaisille tullutkaan, jäi kisoista silti hyvä maku. Neljäs tila ja pistesija on mainio saavutus myös Etelätalolle ennakko-odotuksiin nähden. Mitalisijat ovat suomalaisille liian kaukana yleisurheilun MM-tasolla. Sen nämäkin kisat näyttivät.

Etelätalon saavutus tasoittaa miehen tietä kohti ensi kesän Tokion olympialaisia. Sijoitus heti mitalikärjen taakse tuonee paremmin taloudellista tukea, jotta hän voi keskittyä siihen, minkä osaa parhaiten. Silti paikka olympialaisiin on ansaittava itse heittämällä. Toivottavasti monet aiemmat kesät pilannut vammakierre on nyt mennen talven lumia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen naisten esitykset MM-kisoissa olivat miehiä enemmän lupaavia ja toiveikkuutta nostavia, mutta ei niinkään ajatellen olympialaisia vaan seuraavia EM-kisoja. Mitali tai jopa mitalit EM-kisoissa ovat tämän kesän tuloskehityksellä mahdollisia.

Naisista menestyi parhaiten kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä. Aitajuoksijat Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske ylsivät eurooppalaisittain hyviin suorituksiin. Onnistujiin kuuluu myös juoksija Sara Kuivisto.

Dohan kisoissa puhutti muutama erikoinen tuomarointitapaus ja myös dopingepäilyt. Yleisurheilussa on yleistynyt, että mitalisijoja jaetaan uusiksi jopa vuosia arvokisojen jälkeen, kun dopingnäytteitä osataan tutkia aina vaan entistä tarkemmin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi