Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Pääkirjoitus

Jätekeräykset eivät saa noudattaa virka-aikaa

  • Karjalainen
Puhas Oy kerää sähkölaitteita ja vaarallisia jätteitä eilen ja tänään Polvijärvellä ja Kontiolahdella. Säännöllisiä kiertäviä keräyksiä järjestetään Joensuun kantakaupungissa sekä Hammaslahdessa, Heinävaarassa, Kiihtelysvaarassa ja Reijolassa.

Lisäksi vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden kiinteät vastaanottopisteet on yhä Kontiosuon lisäksi Enossa, Tuupovaarassa, Ilomantsissa, Kontiolahdella, Liperissä ja Polvijärvellä.

Tämä kaikki on hienoa ja kiitoksen arvoista. Juuri näiden jätteiden asianmukainen kierrätys ja loppuhävitys on ympäristön kannalta erityisen tärkeää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ikävästi huomiota herättää kuitenkin se, että Puhas elää samaa toimistoaikaa kuin muukin yhteiskunta. Epäsäännöllisistä työajoista huolimatta suuri osa ihmisistä käy töissä edelleen suurin piirtein kello 7-16 välisenä aikana. Päälle tulevat kotimatkat, jotka Pohjois-Karjalassakin kestävät helposti tunnin jos toistakin.

Tällaisessa normaalissa työajassa elävillä polvijärveläisillä vain Sotkumaan oli edes teoreettinen mahdollisuus ehättää ennen kuin jäteauto meni menojaan kello 17. Kontiolahden viimeiseltä pysähdyspaikalta auto lähtee tänään jo 15.30.

Säännöllisesti kiertävistä jäteautoistakin todellista palvelua saavat vain Heinävaaran tietämillä asuvat, joita varten auto pysähtyy tänä vuonna vielä kolmesti 18-19. Myös jäteasemien vastaanottopisteet toimivat pääsääntöisesti ainoastaan virka-aikana.

Vaarallisten jätteiden vienti on tehtävä mahdolliseksi ja niin helpoksi, ettei houkutusta luontoon tai takapihalle heittämiseen synny.

Myös isommankin metalliromun keräämisestä on huolehdittava edelleen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi