Torstai, 4.6.2020 
Toivo
Pääkirjoitus

Veikkaus otti kiitettävästi opikseen virheistään

  • Karjalainen
Melkoisen kohun keskelle joutunut Veikkaus kertoi torstaina, kuinka se aikoo korjata toimintaansa.

Veikkauksen rahapeliautomaattien määrä vähenee ensi vuonna 3 500:lla, ja Veikkauksen toimitusjohtajan Olli Sarekosken mukaan on mahdollista, että tämä vähennys on lähivuosien aikana jopa 8 000. Veikkauksen peliautomaatteja on nyt hajasijoitettu esimerkiksi kauppojen auloihin ja huoltoasemille noin 18 500.

Sarekoski lupasi, että Veikkaus tarkastelee jatkossa, onko pelikoneiden sijoittelu mahdollista myös sosioekonomisista lähtökohdista. Yhtiötä on arvosteltu siitä, että pelikoneita on sijoitettu alueille, joissa koulutus- ja tulotaso ovat matalia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Veikkausta on kritisoitu myös sen mainonnasta, jossa se on koetellut arpajaislain määräystä siitä, ettei rahapelien pelaamista saa kuvata myönteisesti eikä pelaamattomuutta tai kohtuullista pelaamista kielteisesti. Sarekoski myönsi torstaina uudelleen, että mainonta oli epäonnistunutta ja pahoitteli sitä.

Veikkauksen toimintaa on kritisoitu aivan aiheellisesti. Yhtä lailla on aiheellista todeta, että yhtiö on tunnustanut virheensä, ottanut niistä opikseen ja tehnyt oikeita korjausliikkeitä. On hyvä, että Veikkauksen valvonta on tällä tavoin osoittanut toimivuutensa.

Erityisesti muutamien poliitikkojen Veikkaukseen kohdistamassa arvostelussa on haiskahtanut kaksinaismoralismi, jota tässä tapauksessa pitäisi jokaisen vältellä. Kun Veikkauksen voittoja jaetaan moniin hyviin tarkoituksiin eivätkä vakavasti peliongelmaisten addiktiot parane yksinomaan Veikkauksen toimintaa rajoittamalla, on yhtiölle sallittava myös tarkoituksenmukainen toimintavapaus.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa