Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Pääkirjoitus

Ekomatkailun kasvattaminen vaatii edelläkävijöitä

 • Karjalainen
Kontiorannan entisen varuskunnan alueelle suunnitellaan ekologista matkailulomakylää (Karjalainen, 10.2.). Suunnitelmat valmistuvat keväällä ja rakentamaan on tarkoitus päästä nopeimmillaan ensi kesänä. Käytännössä toiminta voisi alkaa parin vuoden kuluttua.

Vastuullinen ekoturismi on matkailun tulevaisuuden kansainvälisiä trendejä, jonka noususta nähdään jo merkkejä. Kun ideaa ja visioita ruvetaan tuotteistamaan liiketoiminnaksi, korostuu ladunavaajien ja edelläkävijöiden mahdollisuus.

Hankkeen takana on markkinointi- ja myyntiyhtiö Artic Brands Groups. Saman yhtiöryppään tislaamo valmistaa alkoholijuomia Ilomantsissa. Matkailuhanke on oma yhtiönsä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaikka varmuutta ei vielä ole rahoituksesta ja rahoittajista, hanke herättää lupaavaa luotettavuutta. Se on välttämätöntä, jotta mukaan saadaan myös paikallisia yrittäjiä, toimijoita ja rahoittajia. Kontiolahden kunta ei ole lähdössä yritystoimintaan. Kunta on luonut edellytykset ja rakentanut alueelle kunnallistekniikkaa. Kunnan intressi on saada työpaikkoja, parempaa toimeentuloa ja luoda elinvoimaa.

Kontiorantaan on tarkoitus rakentaa hotelli, mökkimajoitusta ja mahdollisesti liikuntakäyttöön sopivia rakennuksia. Hanke etenee pala kerrallaan. Kaikkiaan puhutaan noin sadan miljoonan euron matkailuhankkeesta.

Rakentamisessa ekologisuus tarkoittaa esimerkiksi luonnonmateriaaleja ja kestävää energiatuotantoa. Itse matkailulle ekologisia mahdollisuuksia ovat alueen puhdas luonto, raitis ilma, rauhallisuus ja hiljaisuus. Lumivarmuuden merkityksen uskotaan kasvavan tulevina vuosina. Valtteja ovat myös ampumahiihtostadionin läheisyys ja Jaamankankaalle tehdyt polkureitit.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. "Se on hieno hetki, kun leivän laittaa vihdoin uuniin ja höyry alkaa nousta" – Kotileipurin Herkkupaja ei pyynnöistä huolimatta toimita…

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 8. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle 8–9 kuukauden ehdollista vankeutta seksuaalirikosjutussa – Hyväksikäyttöepäily: Viihdetaiteilija ja hieroja harrastivat seksiä, lapsi otti kuvia