Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Pääkirjoitus

Nyt on paikka näyttää oikeaa maakuntahenkeä

  • Karjalainen
Koronaviruksen leviämisen uhka on perunut runsaasti urheilu- ja kulttuuritapahtumia eri puolilla maakuntaa pitkälle kevääseen. Myös kesäkauden urheilusarjojen aloitusta on jo siirretty. Myöhemmin vaarassa on jopa kulttuurin kesäfestivaalien perumisen aalto, jos poikkeustilanne pitkittyy ja vaikeutuu.

Ensimmäisten arvioiden mukaan ampumahiihdon maailmancupin lipunmyynnin peruminen Kontiolahdessa merkitsee noin 400?000 euron tulojen menetystä. Koko tappiosumma nousee suuremmaksi, kun mukaan lasketaan kisatapahtumaan liittyvien oheispalvelujen vaikutus.

Koronaviruksen pelko vei yleisötulot myös maailmancupin Nove Meston ja Holmenkollenin ampumahiihtokisoilta. Siksi on oikein ja kohtuullista, että kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU ottaa vastuun pääsylipputappioiden kuittaamisesta. Liitolla pitäisi olla siihen varaakin rahakkaiden tv-sopimusten ansiosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mutta nyt Pohjois-Karjalassa on paikka näyttää oikeaa ja yhteisvastuullista maakuntahenkeä. Tämä koskee yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä. Koronaviruksen uhreiksi ja kärsijöiksi joutuneet tapahtumien järjestäjät tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen, olipa kyse perutuista urheilu- tai kulttuuritapahtumista.

Vaikka tapahtuma peruttiin tai sitä ei järjestetä, niin pidetään kiinni niihin liittyvistä taloudellisista sopimuksista ja lupauksista. Jos pääsyliput on ostettu, ei haeta rahoja takaisin järjestäjiltä. Hankitaan tukimielessä pääsylippuja tuleviin tapahtumiin, vaikka tiedetään, ettei niitä nyt järjestetä ajallaan. Jos pannaan hyvä kiertämään, niin hyväntekeväisyys toimii aikanaan toisinkin päin. Henkisen läheisyyden osoittaminen tuo kaikille hyvää mieltä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa