Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Pääkirjoitus

Jopa 96 prosenttia lukee viikoittain sanomalehteä

  • Karjalainen
Suomalaisista 93 prosenttia lukee viikoittain sanomalehtiä, ja niitä luetaan edelleen hyvin yleisesti kaikissa ikäryhmissä, joiden vaihteluväli on 89-95 prosenttia. Asia käy ilmi tiistaina julkistetusta Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) vuotta 2019 koskevasta mittauksesta.

Viikoittaisen lukemisen 93 prosentin tavoittavuusluku lasketaan painetun lehden numerokohtaisesta, siis Karjalaisen kaltaisten päivälehtien kohdalla päivittäisestä tavoittavuudesta ja digitaalisen lehden viikoittaisesta tavoittavuudesta. Jos painetunkin lehden lukemista tarkastellaan viikkotasolla, viikon aikana painettua tai digitaalista sanomalehteä lukee vähintään kerran peräti 96 prosenttia suomalaisista.

Karjalaisen kokonaistavoittavuus on tämän tuoreen mittauksen mukaan 163?000 ja viikkotavoittavuus 197?000. Painetun Karjalaisen keskimääräisellä numerolla on 81?000 lukijaa ja digilukijoita keskimääräisellä viikolla 116?000.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sanomalehtiä luetaan siis todella paljon ja jokaisessa ikäluokassa, mitä on välillä vaikea uskoa, kun kuuntelee ilman näitä taustatietoja ja pelkkiin omiin tuntemuksiin perustuvia päätelmiä sanomalehtien kuolemasta. Toki siirtymä on meneillään painetusta sanomalehdestä digitaalisiin sanomalehtisisältöihin. Digitaalisena sanomalehtisisältöjä lukee kaikista 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista 87 prosenttia, suurimmat osuudet nuorissa ikälokissa mutta myös vanhimmat ovat löytäneet digisisällöt: yli 65-vuotiaista 72 prosenttia lukee sanomalehtiä digitaalisesti.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila näkyy nyt sekin sanomalehtien lukemisessa, kun kansalaiset suorastaan janoavat luotettavaa tietoa huolestuneina omasta ja läheistensä turvallisuudesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa