Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Pääkirjoitus

Hallituspuolueiden kannatus jatkanee vahvistumistaan

  • Karjalainen
Hallituspuolueet ovat vankistaneet kannatustaan alkuvuodesta. Tämä käy ilmi Helsingin Sanomien (18.3.) tuoreesta gallupista.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen viisikko kerää gallupissa 53,9 prosentin kannatuksen. Nousua tammikuusta on 1,9 prosenttiyksikköä.

Samalla SDP nousi kokoomuksen ohi toiseksi suurimmaksi puolueeksi 17,1 prosentin kannatuksellaan. Demareiden kannatus on noussut tammikuusta kaksi prosenttiyksikköä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pientä nousua on helmikuun mittaukseen verrattuna myös vihreillä, vasemmistoliitolla ja RKP:llä, mutta keskustan kannatus junnaa paikallaan.

Perussuomalaiset on silti edelleen suurin puolue 21,6 prosentin kannatuksellaan. Persujen kannatuksen nousu näyttää kuitenkin nyt toistaiseksi taittuneen ja kääntyneen jopa lievään laskuun. Tämä käänne on tapahtunut loppuvuodesta 2019 lähtien.

Hallitus on kerännyt laajasti kehuja koronaviruksen aiheuttaman kriisin hoitamisessa. Etenkin pääministeri Sanna Marin on esiintynyt julkisuudessa jämäkästi ja luotettavasti.

Ei tarvitsekaan olla ennustaja, kun voi todeta, että poikkeusolot tulevat vankistamaan hallituspuolueiden kannatusta edelleen.

Etenkin tämä satanee demareiden laariin, ja SDP:n kannatus jatkaneekin vahvassa myötätuulessa, mikäli Marinin toiminta vain jatkuu yhtä vakuuttavasti.

Perussuomalaisten ohella oppositiossa olevalla kokoomuksella tuntuu olevan eväät vähissä tai hukassa kannatuksen nostamiseksi. Kokoomuksen kannatus muistuttaa pysähtynyttä sydänkäyrää: se on pysytellyt käytännössä jo vuoden paikoillaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi