Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Pääkirjoitus

Biden tarvitsee taakseen myös kilpakumppaninsa

  • Karjalainen
Normaalitilanteessa kuuma uutisaihe, USA:n demokraattien esivaalit, jää nyt lähes täysin koronavirusepidemian jalkoihin.

Siinä mielessä on selkeää, että Joe Biden ehti ottaa viime hetkillä vahvan etumatkan sitkeimpään kilpakumppaniinsa Bernie Sandersiin.

Jossittelun varaa jää näin vähemmän ainakin demokraattisen puolueen sisällä, ja yhdistyminen Bidenin puolelle käy hiukan helpommin. Sandersia painostettaneenkin jo luopumaan kisasta ja asettautumaan Bidenin taakse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Edellisten presidentinvaalien tapaan jakautuneilla demokraateilla on huonot mahdollisuudet Trumpin lyömiseen.

Kahden vanhuksen - vielä nyt siis kolmen - kisa tänä aikana saa vielä erityisen sävyn.

USA:n seuraava presidentti on siis joko republikaani Donald Trump tai demokraatti Joe Biden. Kummankin kampanjaorganisaatiossa pohditaan nyt kuumeisesti, laantuuko koronaepidemia syksyyn mennessä niin, että presidentinvaalikiertueet voidaan käydä normaaliin tapaan osavaltiosta toiseen lentäen ja valtaville väkijoukoille esiintyen.

Kumpi hyötyy enemmän siitä, että vaalikiertueet ovat nyt joka tapauksessa jäissä? Ilman muuta Trump, vaikka juuri väkijoukkojen hurmaaminen onkin hänen vahvin lajinsa.

Trump voi kuitenkin lupailla silkkaa setelirahaa ja tehdä muita näyttäviä ulostuloja. Joe Bidenin mahdollisuudet ovat minimaaliset siihen nähden.

Biden on luvannut nimittää varapresidentikseen naisen. Se on keino tehdä välttämättömyydestä hyve. Joe Bidenilla on tahransa menneisyydessä, niin kuin kovin monilla ikäpolvensa miehillä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa