Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Pääkirjoitus

Kontiolahti näyttää hyvää esimerkkiä kriisin keskellä

  • Karjalainen
Kontiolahden kunta on aikeissa ainakin koettaa saada aikaiseksi järjestelyä, jossa lomautusten ja irtisanomisten sijaan kunnan työntekijät tekisivät koronaepidemian aikana jotakin muuta sellaista työtä, jossa he voisivat olla avuksi kuntalaisille tänä kriisiaikana.

Asiasta kertoi Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä maanantaina sosiaalisessa mediassa. Penttilän mukaan koronaviruksen takia Kontiolahdella uhkaa loppua työ noin sadalta henkilöltä eli 15 prosentilla koko kunnan henkilöstöstä. Tässä tilanteessa tavanomaisten henkilövähennysten sijaan kunnassa on kuitenkin päätetty ensin osallistaa työntekijät itse pohtimaan, miten he voisivat nyt auttaa lapsia, nuoria, perheitä ja ikäihmisiä.

Yksinkertaisesti vain siis tehdä asioita, miksi kunta on olemassa eli edistämässä kuntalaisten hyvinvointia. Tehtäväkuvat ovat kunnissa usein jäykkiä, ja nyt kriisi antaa kuin tarjottimella mahdollisuuden tehdä asioita toisin ja niin, että palkanmaksaja eli kuntalainen hyötyy, Penttilä perusteli Facebookissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kontiolahden johto toimii nyt tässä asiassa esimerkillisellä tavalla. Juuri tällä tavoin poikkeustilanteessa pitääkin menetellä eli edes pohtia, voisiko itsekin toimia jollakin tavoin poikkeuksellisesti ongelmien selättämiseksi.

Kuntien työntekijät ovat tässä tilanteessa merkittävä potentiaali auttamaan ihmisiä toimimaan koronaepidemian heille aiheuttamien vaikeuksien voittamiseksi ja rajoitusten mukaisesti. Tästä osoitus on myös Joensuun seutukirjaston työntekijöiden Karjalaisen (24.3.) yleisönosastolla esittämä kannanotto, jossa he kummeksuvat vapauttamistaan työvelvoitteista, kun he voisivat tehdä muutakin kuin perustyötään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa