Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Pääkirjoitus

Presidentti avaa uuden debattipalstan Karjalaisessa

  • Karjalainen
Vähemmän jäsenkohtaista, parempaa yhteistä edunvalvontaa. Tämä on tasavallan presidentin Sauli Niinistön toive Euroopan unionille, jonka sisäisten erimielisyyksien lisääntymisestä hän on huolissaan.

Niinistö avaa tänään EU-aiheisella kirjoituksellaan Karjalaisessa ja muissa Väli-Suomen Median lehdissä julkaistavan Uutissuomalaisen debatti -palstan (sivu B5). Palstaa julkaistaan kesätaukoa lukuun ottamatta jatkossa aina lauantaisin, painetussa lehdessä mielipideaukeaman toisen sivun mittaisena.

Uutissuomalaisen debatti tuo Karjalaisen tavanomaisen laadukkaan mielipideaineiston rinnalle maakuntaamme laajemman perspektiivin ja tarjoaa tilaajillemme myös valtakunnallisten vaikuttajien mielipidekirjoituksia ajankohtaisista aiheista - täkyiksi ja virikkeeksi meille kaikille muodostaa oma mielipiteemme ja ottaa itse kantaa asioihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Presidentti Niinistö tähdentää kirjoituksessaan, että koronakriisin keskelläkin on johtajien pyrittävä muovaamaan tulevaisuutta. Muuten seuraukset voivat olla kohtalokkaat.

Niinistö kantaa huolta siitä, että tätä tulevaisuuden rakentamista voitaisiin jatkossakin tehdä yhdessä EU:n puitteissa, vaikka koronan kukistamisessa Euroopassa pääosassa ovat olleet kansallisvaltiot eikä unioni.

Tämä on ymmärrettävää, ei yksin toimivaltasyistä. Tauti on levinnyt eri alueille eri tahtiin ja eri määriin. Jokaisella on ollut kiire omiin välittömiin toimenpiteisiinsä. Ilman toimintakykyistä EU:ta kaikkien jäsenmaiden asema koronan jälkeisessä maailmassa kävisi tukalammaksi. Mutta samat aiheet - vastuu, raha ja rajat - koettelevat unionin toimintakykyä juuri nyt, hän toteaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa