Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Pääkirjoitus

Finnairilta petti pahoin pelisilmä ja ajoitus

  • Karjalainen
Moni pohjoiskarjalainen varmasti veti kahvin väärään kurkkuun sunnuntaina, kun Yle uutisoi, että Finnair kaavailee maaliskuussa koronan takia alkaneen lentotauon jatkamista vuodella maakuntakentille. Osaa reiteistä ei mahdollisesti palautettaisi enää lainkaan.

Tällä listalla olivat myös Joensuun lentoasema ja lennot. Maanantaina varmistui, että Joensuun vuorot ovat tauolla ainakin lokakuun loppuun. Se oli Finnairilta ilmoitusluonteinen asia.

Finnairin ajoitus on huono, ja yrityksen pelisilmä pettää muutenkin pahoin. Näinkö Finnairilla ajatellaan, että koronakriisistä selvitään? Lopettamalla lentoliikenne esimerkiksi Joensuusta, missä on monen yrityksen ja valtakunnallisesti merkittävän yhteisön pääkonttorit? Joukossa on myös vientiyrityksiä, joiden toiminnan olemassaolo Joensuussa edellyttää lentoyhteyksiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Junaliikenne Joensuusta Helsinkiin ei ole päivämatkalaisen kannalta kohtuullinen nykyisellään, saati jos puhutaan liikematkustajista, jotka jatkavat vaikkapa Eurooppaan ja takaisin.

Matka-ajan pitäisi painua kolmeen tuntiin tai mieluummin sen alle, että raideliikenne tarjoaisi lentoliikenteelle aidon vaihtoehdon.

Outoon valoon Finnairin ulostulo joutuu myös siksi, että Joensuun matkustajamäärät ovat hyvällä tasolla ja kenttä on yksi maan kannattavimmista.

Finnairille on kaavailtu 700 miljoonan euron pelastuspakettia koronan takia. Jos paketti toteutuu, se kustannetaan verovaroin - siis myös pohjoiskarjalaisten kukkarosta. Samaan aikaan Finnair kaavailee lopettavansa lennot Joensuuhun.

Kuvitteleeko Finnairin johto, että maakunnissa ollaan näin hölmöjä? Ei olla.

Kuten moni maakunnan kansanedustaja ennättikin jo todeta: tämä ei kerta kaikkiaan käy. Nyt on myös paikka näyttää, mitä omistajaohjaus tältä osin konkreettisesti tarkoittaa Finnairissa.

Sen tulee tarkoittaa sitä, että lentoliikenne jatkuu mahdollisimman pian Joensuun ja Helsingin välillä korona-aikaa edeltävällä tasolla.

Kiitotien päällystystyöt on aloitettava myös viipymättä. Mieluusti alkuperäisen suunnitelman ja aikataulun mukaan. Siinä puolestaan viesti Finavialle, jonka vastuulla lentokentät ovat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa