Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Pääkirjoitus

Maksutonta pysäköintiä kokeiltava keskellä kesää

  • Karjalainen
Joensuun keskustassa alkoi maanantaina kauan odotettu kokeilu maksuttomasta pysäköinnistä. Sen maksavat yritykset, jotka ovat tavalla tai toisella mukana pysäköinnin liiketoiminnassa. Yritykset menettävät pysäköintituloja, mutta toivottavasti saavat menetyksen paikattua, jos ilmaisen pysäköinnin mahdollisuus tuo keskustaan lisää ihmisiä ja yrityksiin asiakkaita.

Ilmaisen pysäköinnin ideoita, ehdotuksia ja jopa vaatimuksia on esitetty Joensuussa aiempinakin kesinä. Nyt Pohjois-Karjalan Kauppakamari sai neuvoteltua kokeilun kasaan ja liikkeelle. Siitä kuuluu Kauppakamarille reilut kiitokset.

Korona-aika on vähentänyt liikkumista keskustassa ja kauppakeskuksissa sekä siten syönyt liiketoiminnan mahdollisuuksia ja tuloksia. Siksi juuri nyt tarvitaan raikkaan reippaita ideoita, jotta Joensuun ydinkeskustaan saadaan lisää elämää ja ihmisiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Parin tunnin ilmaisen pysäköinnin kokeilu kestää kuukauden juhannusviikolle, eli kesäkuun 18. päivään saakka. Hyvä, että kokeilu saatiin liikkeelle nopeasti, mutta eikö sitä kannattaisi kokeilla heinäkuun loppuun asti. Keskustan kesä kun vilkastuu juhannukselta ja on vilkkaimmillaan juuri heinäkuussa.

Hiukan laajempi kokeilu olisi tarpeen juuri koronan aiheuttamien vaikeuksien takia. Jos kokemukset ovat myönteisiä, niin toivottavasti yritysryppäältä löytyy ketteryyttä ja rohkeutta jatkaa kokeilua yli vilkkaimman keskikesän.

Joensuun keskustan monet katutyöt ovat tänäkin kesänä toinen tärkeä seikka, joka puoltaa maksuttoman pysäköinnin kokeilua houkuttimena. Keskustaan ei ole helppo tulla autolla. Autolla asioimisen helpottaminen on tärkeää pitkämielisille yrittäjille ja asiakkaillekin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa