Tulosta tämä sivu
Pääkirjoitus

Rohkea ja luottamusta lisäävä matkailuhanke

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) tekee juuri oikealla hetkellä sen, mitä koko maakunta tarvitsee koronakoomasta heräämiseen. PKO investoi 19 miljoonaa euroa Joensuussa hotelli Kimmeliin. Lisäksi Nurmeksessa Bomban talosta tehdään karjalaisuuden ympärivuotinen keskus uudella yhteistyökuviolla.

Hankkeilla potkaistaan vauhtia vuosia junnanneeseen maakunnan matkailuun. Tavoite on kaksinkertaistaa Pohjois-Karjalan matkailijamäärä (Karjalainen, tänään). Majoitusvuorokausia on ollut vuosittain noin 500?000.

Vaikka vuosia toivottua Joensuun kylpylää ei nyt tehdäkään, on investointi rohkea ja luottamusta vahvistava. Talouslamasta noustaan vain lisäämällä investointeja, toimeliaisuutta ja työn tekemistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viihdekylpyläkin voi vielä tulla, mutta ei heti ensivaiheessa. Sen aika on sitten, kun nyt tehtävä Kimmelin laajennus parannuksineen on valmis. Kylpylälle vaihtoehtona on maauimalan ja saunojen kokonaisuus, jollaisia on ruvettu tekemään useisiin kaupunkeihin. Hyvä, että on vaihtoehtoja, sillä rakennuspaikka asettaa omat rajansa ja vaatimuksensa.

PKO:n investoinnit Sirkkalaan ovat luontevaa jatkoa sille, että valtio varmisti jahkaamisen jälkeen lähes 80 miljoonan euron rahoituksen Joensuun ratapihan parannuksille. Ilman sitä ei tällaisia yrityselämän hankkeita saataisi liikkeelle. Kimmelin kokonaisuuteen liittyy myös tekeillä oleva parkkitalo, joka valmistuu loppuvuodesta.

Uusilla investoinneilla PKO ottaa harteilleen entistä suuremman vastuun matkailun kehittämisestä koko maakunnan alueella. Kulmakiviä ovat Koli Lieksassa, Bomba Nurmeksessa ja nyt voimakkaasti kehitettävä Kimmel Joensuussa. PKO on sitoutunut toteuttamaan myös suunnittelussa olevan kauppahallin Joensuuhun. Matkailun kehittämistoimet Kolilla ja Bomballa ovat lisänneet luottamusta ja uskoa parempaan huomiseen.

Ajatukset Bomban kehittämisestä ovat raikkaita ja eteenpäin uteliaasti katsovia. Tavoite on tuoda karjalaisuus digitaaliseen nykyaikaan. Elokuva- ja peliteollisuuden mahdollisuuksien uskotaan ruokkivan kiinnostusta kalevalaiseen mystiikkaan ja sen hyödyntämiseen. Bomban talolla lisätään tapahtumatarjontaa ja matkailun ohjelmapalveluita yhteistyössä alan valtakunnallisen toimijayrityksen kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi