Tulosta tämä sivu
Pääkirjoitus

Myös ajokorttiuudistus syytä perata nopeasti

Edellisen hallituksen taksiuudistuksen pahimmat ja jo etukäteen kritisoidut yksityiskohdat aiotaan korjata (Karjalainen, 12.6.). Myös ajokorttiuudistukselle on syytä tehdä samoin.

Erityisesti tänä keväänä huhti-toukokuussa törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat lisääntyneet huomattavasti (Karjalainen, 12.6.). Kyse saattaa olla koronaturhaumista, mutta hurjastelun selitykseksi tämä ei yksin riitä, saati että hurjastelu kelpaisi perusteluksi.

Ajokorttiuudistuksen myötä ajokoulutusta supistettiin huomattavasti, ja peltoauton rattia lapsesta asti pyöritellyt saa kortin nopeasti ja halvalla. Juuri ajokortin kalleus oli yhtenä syynä uudistuksen taustalla, mutta ojasta ei taidettukaan mennä allikkoon vaan raviojaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hinta ei saakaan olla este ajokortin hankkimiselle, sillä suurimmassa osassa Suomea kortti on välttämättömyys. Käytännössä vain pääkaupunkiseudulla voi pärjätä julkisen liikenteen varassa. Uudistuksen jälkeen on kuitenkin nähty, että pelkkä auton hallintataito ei riitä liikenteessä toimimiseen.

Liikenteessä kyse on yhteispelistä, keskinäisriippuvaisuudesta. Jokaisen henki on myös kanssakulkijan varassa, eikä itsekkyydelle ole tässä tilaa. Valitettavasti melkein jokainen meistä uskoo olevansa muita parempi kuski.

Perusteellisen selvityksen vaatii myös se, oliko virhe myöntää ajokortti jo 17-vuotiaana.

Uudistus on helpottanut monen perheen elämää, kun harrastuksiin kuljettaminen on loppunut, ja moni nuori pääsee nyt kulkemaan helposti myös töihin ja kouluun. Alaikäisille on kuitenkin sattunut silmiinpistävän paljon onnettomuuksia. Psykologin mukaan vielä parikymppisenkin aivojen kehitys on keskeneräinen.

Ennen kuin poikkeuksesta tulee sääntö, pitää valmistautua peruuttamaan.

Kokonaisuudessaan liikenneturvallisuus on Suomessa hyvällä ja yhä paranevalla mallilla. Komission tuoreiden ennakkotietojen mukaan Suomessa tieliikennekuolemat vähenivät vuonna 2019 edellisvuoteen verrattuna prosenttia, toiseksi eniten Ruotsin jälkeen. Ero on iso EU:n keskiarvoon, kahteen prosenttiin.

Eurooppa on kokonaisuudessakin maailman turvallisin paikka autoilla. Yksityiskohdat siis kannattaa panna kuntoon, mutta siihen taidetaan tarvita tekniikan lisäksi psykologiaa sekä kuskin että lainsäätäjän penkillä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi