Tulosta tämä sivu
Pääkirjoitus

Saarikon ilmoitus sinetöi Kulmunin kohtalon

Viestintäkonsultointikohun vuoksi valtiovarainministerin paikalta eroamaan joutuneen Katri Kulmunin ura keskustan puheenjohtajana on jäämässä vuoden mittaiseksi. Tämä asia sai uutta varmistusta viime torstaina, kun kansanedustaja Annika Saarikko ilmoitti pohtivansa elokuuhun saakka, lähteekö hän tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta.

Saarikko palaa elokuun alkupäivinä perhevapaaltaan tiede- ja kulttuuriministeriksi, ja keskustan puoluekokous on siitä kuukauden kuluttua Oulussa. Tähän saakka puheenjohtajaehdokkuudesta kieltäytynyt Saarikko ilmoitti nyt Ilta-Sanomien haastattelussa, että hän joutuu pohtimaan asiaa vakavasti uudelleen ja ratkaisee asian ennen ministeriksi paluutaan.

Saamani yhteydenotot ja huoli velvoittavat minua käymään asian vielä itseni ja läheisteni kanssa läpi. Se itsessään on jo eräänlainen ratkaisu. Lopputulosta en aidosti tiedä, Saarikko totesi haastattelussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kulmunin mahdollisuudet jatkaa puheenjohtajana ovat tämän Saarikon ilmoituksen jälkeen heiveröiset. Kun kesän aikana keskustassa keskitytään toivomaan ja taivuttelemaan Saarikosta puheenjohtajaehdokasta, ei se todellakaan tarkoita rivien kokoamista Kulmunin taakse.

Saarikko ilmoittaa samassa haastattelussa olevansa yhä sitoutunut tukemaan Kulmunia puheenjohtajan tehtävässä, mutta hänen ilmoituksensa ei ole alkuunkaan mikään tuki, ja tämän hän hyvin tietää. Se itsessään on jo eräänlainen ratkaisu, kuten hän siis haastattelussaan toteaa.

Vaikka Saarikko tämän jälkeen päätyisikin olemaan asettumatta ehdolle, Kulmuni saa varmasti nyt vastaehdokkaan tai useampiakin puoluekokoukseen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi