Tulosta tämä sivu
Pääkirjoitus

Pohjoiskarjalaiset hallituksen tappelupukarit ottavat yhteen

Hallituspuolueiden keskustan ja vihreiden lukuisat erimielisyydet sekä niiden myötä jatkuva nokittelu ovat tällä eduskuntakaudella henkilöityneet voimakkaasti kahteen pohjoiskarjalaispoliitikkoon, joensuulaiseen Krista Mikkoseen (vihr.) ja ilomantsilaiseen Hannu Hoskoseen (kesk.), kun näistä kansanedustajista Mikkonen on ilmasto- ja ympäristöministeri sekä Hoskonen eduskunnan ympäristövaliokunnan puheen­johtaja.

Keskusta valitsi tulisieluisen maaseudun puolestapuhujan Hoskosen tähän tehtävään selvästikin juuri siksi, että hänen tiedettiin laittavan vihreille kampoihin, ja niin hän toden totta on tehnytkin.

Vihreät ja erityisesti ministeri Mikkonen ovat saaneet kuulla kunniansa kaivoslain tiukentamisesta, aikeista rajata hakkuita ja vahvistaa metsien hiilinieluja, uusista luonnonsuojelualueista, biotaloustyöryhmän kokoonpanosta ja valkoposkihanhien aiheuttamista tuhoista viljelijöille. Nyt luvassa on jälleen uusi vääntö (Karjalainen, 22.6.), kun hallitus tällä viikolla muodostaa kantaansa EU:n komission biodiversiteettistrategiaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Komission tavoitteet suojelualueiden osuuden lisäämisestä 30 prosenttiin sekä tiukan suojelun alueiden osuuden nostamisesta 10 prosenttiin ovat Mikkosen mukaan saavutettavissa, kun taas Hoskosen mukaan tällainen asian kuittaus on käsittämätöntä politiikkaa ja se tappaisi metsäteollisuuden Suomessa.

Kun näkemyserot ovat näin suuret, riittää hallituksella asiassa neuvoteltavaa. Hoskosen ja Mikkosen otattelun jatkoa tietää myös keskustan kannatuskriisin muuttuminen johtajakriisiksi. Sen myötä keskustassa on suoranainen tilaus vihreiden rökittämiselle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi