Tulosta tämä sivu
Pääkirjoitus

Hölmöilevä Trump on kaatumassa koronaan

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entisen turvallisuusneuvonantajan John Boltonin tiistaina julkistettu paljastuskirja luo lohduttoman kuvan Trumpin kyvyistä toimia suurvaltajohtajana ja omaksua siinä tarvittavia tietoja ja taitoja.

Boltonin kirjan mukaan Valkoista taloa on pian neljän vuoden ajan isännöinyt totaalinen hölmö ja pääosin vain omasta valinnastaan seuraavalle virkakaudelle kiinnostunut narsisti, joka luuli Suomen olevan osa Venäjää, ei tiennyt Britannian olevan ydinasevaltio, hyväksyi kiinalaisten rakentamat vankileirit uiguureille sekä kytki avun Ukrainalle tutkintaan vastaehdokkaastaan vaalikampanjassa.

Viimeksi mainitusta asiasta Trumpille valmisteltiin virkarikosoikeudenkäyntiä, joka kuitenkin kuihtui kokoon republikaanien koottua rivinsä Trumpin taakse mutta myös muun muassa siksi, että Bolton ei aiemmin auttanut asian selvittelyssä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Bolton säästi tämän ja monet muut asiat kirjaansa, josta tulee varmasti suuri kaupallinen menestys. Tämä ilmeinen motiivi vie ainakin jossakin määrin kirjassa esitettävien väitteiden uskottavuutta, mutta toisaalta niitä tukevat useiden muiden lähteiden aiemmin esittämät kuvaukset Trumpin lukuisista tempauksista.

Kaikille Trumpin ällistyttäville teoille ja kannanotoille ei edes tarvitse etsiä todistajaa, koska Trump ei ole kaihtanut kertoa niitä avoimesti itse koko maailmalle.

Esimerkiksi noin vuosi sitten Trump ilmoitti haluavansa ostaa Grönlannin Tanskalta, ja koronaepidemian hoitoon hän on tarjonnut hiuksia nostattavia ja joko silkasta vahingonhalusta tai pilan päiten kierrätettäviä uskomuksia.

Aiemmat vastaavat paljastukset eivät tehneet Trumpille hallaa, mutta tässä tilanteessa ja näin lähellä marraskuisia presidentinvaaleja julkisuuteen tulevat Trumpin aiemman läheisen neuvonantajan paljastukset varmasti niin tekevät, etenkin kun Trump on jo pahoin kompastunut koronaan.

On hämmentävää, että Trump olisi miltei varmasti valittu toisellekin virkakaudelle ilman koronapandemiaa. Trumpin harrastamalle faktatiedon väheksymiselle tuli raja vastaan, kun koronavirus levisi hallitsemattomasti Yhdysvalloissakin ja vieläpä erityisesti siellä. Tähän Trump on nyt kaatumassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi