Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Pääkirjoitus

Mitä Suomen teille lopulta aiotaan tehdä?

  • Karjalainen
Viimeistään kotimaanmatkailubuumi on tuonut laajasti ilmi sen, mikä maalikylien ulkopuolella on tiedetty pitkään: maantiet ovat katastrofaalisessa kunnossa.

Tiestö on täynnä kuoppia kuopan perään, parhaimmillaankin täynnä paikkoja paikan perään ja paikkoja paikan päälle. Autoissa aletaan tarvita reilua maavaraa, ja nopeusrajoitusten asettaminen on turhaa - kuuttakymppiäkin ajaminen alkaa olla kova vauhti. Tosin moni tie on korjattu nopeusrajoitusmerkkiä vaihtamalla.

Teiden asvaltointiin on saatu viime vuosina lisää rahaa, ja myös öljyn hinnanlasku on avittanut. Uutta asvalttia onkin laskettu teille tänä kesänä enemmän kuin aikoihin. Kokonaiskuvassa kyse on kuitenkin pelkästä näpertelystä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen tiestö on laskettu sellaiseen kuntoon, että pelkkä uusi asvaltti ei useinkaan ole kuin hetkellinen kasvojen kohotus. Niin kuin toisaalta oikein onkin, nykyisin uuteen asvalttiin kierrätetään entinen pinnoite, mutta tämä näyttää myös heikentävän uuden asvaltin kestävyyttä.

Monin paikoin teiden rungot pettävät, joten pelkkä pinnan uusiminen on vain hetken riemu.

Tiet on rakennettu entisajan liikennemäärille, entisajan kuormapainoille ja entisajan sääoloille. Suomen tiet tarvitsisivat todellista peruskorjausta.

Usko suureen korjausaaltoon on kuitenkin kovilla, kun raha tuntuu katoavan maailmasta paitsi mustaan aukkoon myös aina isoimpien teiden uudisrakentamiseen tiheästi asutuilla alueilla. Kysymys kuuluu kuitenkin: mitä tehdään kokonaisuudelle! Suomessa on noin 454?000 kilometriä tietä, valtionkin tietä melkein 80?000 kilometriä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi