Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Pääkirjoitus

Polttoaineveroon tarvitaan alueellista kompensaatiota

  • Karjalainen
Liikennepolttoaineiden valmisteverot nousevat huomenna. Veronkorotuksen vaikutus arvonlisäveroineen on bensiinilitran hintaan 6,6 senttiä ja diesel-litran hintaan 6,9 senttiä, mikäli nettohinnat pysyvät ennallaan. Veronkorotuksella kerätään valtion kassaan 250 miljoonaa euroa vuodessa mutta tavoitellaan myös päästövähennyksiä.

Autoliiton laskelmien mukaan bensiinin valmisteveronkorotus on kovempi kuin kertaakaan tällä vuosituhannella. Dieselin valmisteveroa korotettiin yli kymmenellä sentillä vuonna 2012, mutta silloin alennettiin käyttövoimaveroa.

Polttoaineiden valmisteverojen korotus on syystäkin herättänyt harmistusta, jopa vihaa. Veronkorotus iskee eniten Pohjois-Karjalan tapaisille harvaanasutuille, pitkien välimatkojen alueille, joilla joukkoliikenne ei kattavasti toimi. Oma auto on useimmille välttämätön, mikäli aikoo käydä töissä tai hoitaa asioitaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi harvaanasutuilla alueilla väestö on kaupunkiseutuja iäkkäämpää ja köyhempää. Heitä veronkorotus tasaverona kurittaa suhteessa enemmän kuin hyvätuloisia kaupunkilaisia. Polttoaineiden valmisteverojen korotukset pitäisikin kompensoida alueellisesti.

Pohjois-Karjalassa kompensaatiota on haettu Venäjältä halvan polttoaineen muodossa. Valtio on siinä kuitenkin menettänyt valmisteverotuottoja. Nyt koronapandemia on pitänyt rajan kiinni, mutta ennemmin tai myöhemmin raja avautuu ja tankkaajat lähtevät taas liikkeelle.

Valmisteverojen korotus dieselin osalta kirpaisee myös kuljetusalan yrittäjiä, joista osa on vasta toipumassa koronapandemian aiheuttamasta yhteiskunnan pysähtymisestä. Veronkorotus ei palvele elpymistä koronatilanteessa, ja siksi se olisi pitänyt perua tai edes siirtää.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi