Keskiviikko, 28.10.2020 
Simo
Pääkirjoitus

Saarikko vahvoilla, vaikka puheenjohtajakisa sähköistyy

  • Karjalainen
Keskustan puheenjohtajakilvoitteluun saatiin maanantaina lisää kierroksia, kun mukaan ilmoittautuivat Petri Honkonen sekä Ilkka Tiainen.

Honkonen on toisen kauden kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja. Honkosen ehdokkuutta osattiinkin jo odottaa.

Sen sijaan yllätysnimenä voi pitää yrittäjä Ilkka Tiaista. Tiaisella on taustaa keskustassa, mutta hän ei ole ollut vuosiin aktiivisesti toiminnassa mukana. Hän kertoo havittelevansa samalla myös tiede- ja kulttuuriministerin pestiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näin siis istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni saa Annika Saarikon lisäksi ainakin kaksi muuta haastajaa. Kisaan ennättää vielä: puheenjohtaja valitaan syyskuun alun puoluekokouksessa.

Keskusta sai, mitä moni toivoikin. Todellisen tai ainakin todelliselta näyttävän puheenjohtajakisan. Nyt kilvoittelu ei enää näytä kahden naiskandidaatin välienselvittelyltä vaan todelliselta ja rehdiltä kisalta.

Kuinka todellinen ja rehti kisa on menossa?

MTV-uutisten tuoreen kyselyn mukaan Annika Saarikolla on vahva tuki keskustan piirihallitusten jäsenten keskuudessa. Kyselyyn vastanneista 60 prosenttia kannatti Saarikon valintaa. Kulmunin valintaa puolsi vastanneista 26 prosenttia.

STT:n piirijohtajille tekemässä kyselyssä puolestaan yhdeksän kahdestakymmenestä kannatti Saarikkoa.

Tilanne on siis hieman kuin jääkiekon SM-liigassa: ensin pelataan 60 minuuttia, ja sitten Kärpät voittaa. Keskustan pelikentillä pelaillaan tuleva kuukausi, ja sitten Saarikko voittaa.

Ainahan toki välillä liigassakin nähdään yllätyksiä. Keskustan puoluekokouksessa niitä ei nähtäne.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi