Keskiviikko, 28.10.2020 
Simo
Pääkirjoitus

Tapahtumien viikonloppuna turvavälit ovat valttia

  • Karjalainen
Joensuussa vietetään koronakesän todennäköisesti vilkkainta viikonloppua, kun suurmarkkinat ovat levittäytyneet matkustajasatamaan ja Sirkkalan puistossa on kaksipäiväinen rokkifestivaali. Molemmat tapahtumat kiertävät useilla paikkakunnilla, ja molemmilla Joensuu on aloituspaikkakunta.

Tapahtumien järjestäminen on mahdollista, koska koronaviruspandemiaan liittyviä rajoitustoimia on purettu. Yli 500 hengen tilaisuudetkin ovat mahdollisia, kunhan niissä noudatetaan viranomaisten antamia turvallisuusmääräyksiä.

Esimerkiksi suurmarkkinoilla on käsidesipisteitä sekä lisättyä valvontaa ja siistimistä lohkoihin jaetulla tapahtuma-alueella. Ulkomaiset kauppiaat on koronavirustestattuja ja riskimaista tulleet ovat lisäksi olleet kahden viikon karanteenissa. On täysin kohtuutonta syyttää heitä koronan tuomisesta alueelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viikonloppu tapahtumineen Joensuun ydinkeskustassa on monelle kuin tuulahdus vanhoista hyvistä ajoista. Pitkän koronakevään ja alkukesän jälkeen tapahtumien täyteinen viikonloppu hyvässä kesäsäässä on jopa odotettu.

Nyt on meidän jokaisen vastuulla, ettei epidemia lähde leviämään. Tärkeintä on se, ettei kukaan osallistu tapahtumiin sairaana vaan sen sijaan hakeutuu tarvittaessa koronatestiin. Tapahtumissa turvavälit pitävät vain, jos jokainen niistä omalta osaltaan huolehtii?-?tosin niistä myös tarvittaessa huomautellaan. Käsien ahkera desinfiointi ja oikeaoppinen yskimishygienia on tärkeää. Kasvomaskien käytölle ei ole mitään esteitä.

Viikonloppuna Joensuussa testataan, voidaanko jatkossakin koronaviruspandemian aikana tapahtumia järjestää ja niihin turvallisesti osallistua. Kevään tapaista täydellistä sulkua tuskin kukaan enää toivoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi