Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Pääkirjoitus

Alemman tieverkon tärkeys korostuu tulevaisuudessa

  • Karjalainen
Suurten raide- ja maantieliikennehankkeiden rinnalla tulevaisuudessa korostuu entistä enemmän alemman tieverkon kunnon tärkeys. Pohjois-Karjalan kauppakamari muistuttaa valtiovallalle, että kasvavan biotalouden tavaraliikenteen tarvitsema alempi tieverkosto on pidettävä sellaisessa kunnossa, jotta säännölliset raaka-ainekuljetukset ovat mahdollisia ympäri vuoden.

Tälle vaatimukselle tarvitaan koko maakunnan edunvalvontajoukkojen tuki. Nimittäin maakunnan pk-yritysten näkymät eteenpäin ovat synkentyneet, yleinen epävarmuus lisääntynyt ja niin suuret kuin pienimmätkin investoinnit jäissä (Karjalainen, 10.9.).

Pk-yritykset ovat keskeisen tärkeitä Pohjois-Karjalan tulevaisuudelle ja hyvät liikenneyhteydet välttämättömiä kaikelle yritystoiminnalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskuskauppakamarin mukaan hyvillä liikenneyhteyksillä vahvistetaan koko Suomen kilpailukykyä. Tienpintojen paremmalla kunnolla ja oikea-aikaisella talvikunnossapidolla voidaan myös alentaa maantieliikenteestä syntyviä ympäristöpäästöjä. Tätä viestiä alleviivatakseen kaikki Suomen kauppakamarit kokosivat listauksen tärkeimmistä liikennehankkeista. Listauksessa korostuu maantiekuljetusten suuri rooli myös tulevaisuudessa.

Pohjois-Karjalan kauppakamari nostaa ykköshankkeeksi Varkaudentien (vt. 23) perusparannusten loppuunsaattamisen. Siellä suuri ja kallis kohde on Karvion sillan uusiminen. Sen toteutus turvaa raskaan teollisuuden kuljetukset tulevaisuudessakin. Suuri osa koko maakunnan tavarakuljetuksista kulkee kumipyörillä.

Ympäristösyistä on tarvetta ja halua lisätä kuljetuksia raiteilla ja vesiväylilläkin. Siksi kiirehditään Karjalan ja Savon ratojen korjauksia.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta