Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Pääkirjoitus

Rantakylän huima kehitys jatkuu tulevaisuudessakin

  • Karjalainen
Rantakylä on Joensuun paras kaupunginosa, ilmenee verkkoäänestyksestä (Karjalaisen Matinea, tänään). Seuraavaksi eniten ääniä saivat kaupungin ruutukaavakeskusta ja Karhunmäki.

Arvottaminen parhaaksi kertoo, että aiempi kolhuja kärsinyt maine ei ole enää tätä päivää. Nykyään Rantakylässä viihdytään, ja tulevaisuuskin näyttää hyvältä. Viime vuosien hyvä kehitys jatkuu.

Kun katsotaan laajemmin, kyse on Rantakylän, Mutalan ja Utran kokonaisuudesta. Alueella asuu yhteensä noin 15?000 joensuulaista. Asukaspohjaltaan alue olisi maakunnan toiseksi suurin kaupunki. Siksi alueelle on vaadittu ja saatu niin julkisia kuin yksityisiäkin palveluja. Panostus palveluihin on lisännyt asuntorakennuttajien kiinnostusta Rantakylää kohtaan. Asuntojen rakentamista on suunnitteilla lisää tuleville vuosille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jotta myönteinen kehitys jatkuu ja laajenee, Rantakylään pitäisi saada lisää työpaikkoja ja erikoisliikkeitä.

Rantakylää ruvettiin rakentamaan silloiseen joensuulaisten marjametsään 1960-luvun lopulla. Lähiö tehtiin täyttämään maaltapaon seurauksena syntynyttä asuntotarvetta. Maalta oli lähdettävä kaupunkeihin työn perässä. Aluksi Rantakylää rakennettiin kiivaaseen tahtiin kerros- ja rivitalovaltaiseksi alueeksi.

Siitä on tultu melkoinen matka nykyiseen moni-ilmeisyyteen. Onneksi puolenkymmentä vuotta sitten havahduttiin, että Rantakylä rapistuu, ilme kalpenee ja asukasmäärä putoaa. Käänne saatiin aikaan, ja siitä on kaikkien syytä olla tyytyväisiä.

Tosin Rantakylässä aiemmin tehtyjä virheitä on toistettu esimerkiksi Karhunmäessä ja Multimäessä. Ensin houkutellaan asukkaat ja vasta sitten järjestetään lähipalveluja.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta