Keskiviikko, 28.10.2020 
Simo
Pääkirjoitus

Lentoyhteydet Joensuuhun on turvattava pysyvästi

  • Karjalainen
Vain muutama päivä sen jälkeen, kun oli huokaistu helpotuksesta mahdollisuudesta palauttaa edes jonkinasteiset lennot maakuntiin, Finnair iski märällä rätillä. Se ilmoitti torstaina, etteivät kaupalliset lennot jatku muun muassa Joensuuhun enää lainkaan maaliskuun jälkeen.

Lentoyhtiöiden vaikeudet ymmärtää koronan romahdutettua maailman loma- ja työmatkalennot. Sitä ei voi ymmärtää, että valtion enemmistöomistama Finnair yrittää tehdä maakunnista maksumiehet. Joensuu on yksi kentistä, joille Finnair ei ole lentänyt huhtikuun jälkeen.

Finnair sai koronatukea 700 miljoonaa euroa. Tukiraha sille kelpaa huoltovarmuuden nimissä, mutta vastinetta rahoille näyttää olevan vaikeampi saada.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Luultavasti Finnair huomasikin momentuminsa tulleen valtion tuen keräämiseen, kun talvikauden tuki eteni. Väliaikaiseksi, koronan yli viemiseksi suunniteltu ostopalvelusopimus jäisi nyt ainoaksi keinoksi ylläpitää maakuntalennot.

Suomella ei ole varaa jättää maahan viittä kaukana pääkaupunkiseudusta olevaa pussinperää ja tuhota siellä toimiva elinkeinoelämä. Maakunnistakin on pakko päästä joustavasti ja nopeasti Helsinkiin mutta ennen kaikkea Helsingistä pois. Jatkolennoille pääseminen on elinehto, siksi Finnair on yhä ykkösvaihtoehto.

VR ei mitenkään pysty paikkaamaan lentoyhteyksien puutetta, puhekin sellaisesta on hölynpölyä. Ei mitään tällaisia puheita tällä kertaa tosin ole ollutkaan, vaan Finnair yksinkertaisesti aikoo päättää ilmoitusasiana alueiden näivettämisestä.

Se ei käy, ja hallituksen on nyt tehtävä, mitä omistajan pitää tehdä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi