Keskiviikko, 28.10.2020 
Simo
Pääkirjoitus

Verohuojennus olisi pitänyt aloittaa hybridiautoista

  • Karjalainen
Hallituksen budjettiehdotus työsuhdekäytössä olevien täyssähköautojen verohuojennuksesta on hyvä avaus. Autokannan sähköistyminen yleistyy, ja ympäristöpäästöt vähenevät.

Nopeita muutoksia ei ole kuitenkaan luvassa, sillä sähköautojen latauspisteet lisääntyvät hitaasti etenkin Pohjois-Karjalan ja koko Itä-Suomen kaltaisilla harvaan asutuilla alueilla.

Siksi verohuojennus olisi pitänyt aloittaa ladattavista hybridiautoista, joita on käytössä enemmän, koska ne ovat kaikkialla monikäyttöisempiä juuri latauspisteiden niukkuuden takia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaikka kyse on työsuhdeautoista, uudistuksesta hyötyvät myös tavalliset auton käyttäjät. Työsuhdeautoja uusitaan muutaman vuoden välein. Näin vaihtoautojen markkinoille tulee uusia kohtuuhintaisempia, vähän käytettyjä ja vähäpäästöisiä autoja. Uusien sähköautojen kallis hinta on hidastanut niiden yleistymistä.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan tämä onkin vasta ensimmäisen askel. Lisää on luvassa ensi vuonna. Silloin harkintaan tulevat verokeinot, joilla edistetään myös lataushybridien ja kaasulla käyvien autojen työsuhdekäyttöä. Tavoite on selkeä: saada liikenteeseen lisää uutta ja puhtaampaa käyttövoimaa.

Uusia toimia ja tukia on etsittävä myös linja-autoliikenteen ja koko kuljetusalan autokaluston saamiseksi nykyistä ympäristöystävällisemmäksi. Sähkö- tai biokaasubussit tulevat harkintaan useissa kaupungeissa. Tosin kaasun latausasemien verkkoa pitää ensin lisätä ja laajentaa.

Suomi ei ole ladun avaaja sähköautoilun edistämisessä. Useimmissa EU-maissa tuetaan eri tavoilla sähkökäyttöisten työsuhdeautojen hankintoja. Suomessa on tällä hetkellä käytössä noin 80?000 työsuhdeautoa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi