Tulosta tämä sivu
Pääkirjoitus

Itäradan linjaus tuo nostetta elinkeinoelämälle

Uuden itäradan linjaus sai odotetun sinetin, kun talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti kannattaa radan tekoa Kouvolan ja Porvoon kautta Helsinkiin. Tämä on ollut laajasti koko itäisen Suomen maakuntien ja kuntien tahto. Kun uusi rata valmistuu, se palvelee miltei puolta Suomea.

Ratalinjaus on hallitukselta vahva aluepoliittinen päätös, kuten siitä toteaa joensuulainen kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd.). Hänen lisäkseen hanketta ovat vieneet eteenpäin kaikki savokarjalaiset kansanedustajat.

Ministerivaliokunnan päätös ei ole lupaus toteutuksesta vaan siitä, että hanke voi edetä suunnitteluun, joka sekin kestää vuosia. Lopullisen päätöksen radan rakentamisesta tekee aikanaan eduskunta. Käytännössä uusi itärata voidaan rakentaa aikaisintaan 2030-luvulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seuraava vaihe on hankeyhtiön perustaminen. Siihen tulevat mukaan valtion lisäksi maakunnat ja kunnat. Hankkeen suunnittelukustannukset arvioidaan tässä vaiheessa noin 70 miljoonaksi euroksi. Lähtemällä yhtiöön maakunnat ja kunnat sitoutuvat rahoittamaan tulevaa itärataa.

Uusi itärata parantaa ja nopeuttaa henkilöjunaliikenteen olosuhteita. Koko itäisen Suomen saavutettavuus paranee. Ratalinjaus kulkee seitsemän maakunnan alueella. Radan vaikutusalueella on 16 kaupunkia, lähes kaksi miljoonaa asukasta ja 850 000 työpaikkaa.

Kyse on kuitenkin paljosta muusta kuin matka-aikojen nopeuttamisesta. Uusi itärata tuo nostetta elinkeinoelämälle, kommentoi Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen. Käytännössä se tarkoittaa lupausta, että teollisuuden kannattaa investoida itäiseen Suomeen. Näin ratahankkeen toteutumisella on myönteinen vaikutus myös työllisyyskehitykseen.

Ympäristövaikutustakaan ei voi väheksyä. Junaliikenteen lisääminen hillitsee liikenteen ilmastopäästöjä.

Nyt on tärkeää saada lisää puhtia, jotta Karjalan ja Savon nykyiset radat saadaan peruskorjaukseen ja kunnostukseen mahdollisimman nopeasti. EU-rahoituksen saaminen näihin töihin on mahdollista mutta ei varmaa. Jos kansallista tai EU-rahoitusta järjestyy, voidaan Joensuun ja Imatran välisen radan peruskorjaus aloittaa jo lähivuosina. Joensuun ratapihan laaja kunnostaminen on jo aloitettu. Sekin palvelee laajempaa kokonaisuutta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi