Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Pääkirjoitus

Joensuuhun on molempien ehdittävä

  • Karjalainen

Presidentinvaalien toisella kierroksella on miljoonien äänten potti jaettavissa jäljelle jääneelle kaksikolle. Erityisen paljon vapaita ääniä on Pohjois-Karjalassa, jossa Paavo Väyrysen (kesk.) ja Timo Soinin (ps.) kannatus oli suurta ja lisäksi äänestysprosentti alhainen. Irtoäänet eivät kuitenkaan näytä kiinnostavan vihreiden Pekka Haavistoa, ja miten lienee kokoomuksen Sauli Niinistönkään laita.
Haaviston kalenteriin on mahtunut vain Kuopio. Niinistö ei vielä tiistaina ollut omaansa julkistanut.
On häpeä, jos esittäytyminen koko Itä-Suomelle tehdään vain yhden kaupungin keskustasta, joka vielä on koko laajan alueen laitamilla. Se ei juuri hyvää näytä siitä, kuinka todellista presidenttiehdokkaan kiinnostus maan reuna-alueiden asukkaita kohtaan on ja kuinka tosissaan tuleva presidentti meidänkin asioitamme ajaisi.
Sekä Haaviston että Niinistön on yksinkertaisesti mahdutettava Joensuu ja Pohjois-Karjala kalenteriinsa. Voi vain todeta, että Paavo Väyrysen ohjelmaan Joensuussa käynti olisi epäilemättä mahtunut. Väyrynen osoitti muutenkin, että yksi ihminen ehtii moneen paikkaan, jos vain pitää sitä tärkeänä.
Lentämisen ja autokyytien yhdistelmillä Suomea ehtii samota laajalti parissa viikossa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa