Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Pääkirjoitus

Virtuaalijohtaminen ei onnistunut

  • Karjalainen

Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen puoluesihteeri Mikael Jungner ilmoitti eilen jättävänsä tehtävänsä toukokuun puoluekokouksessa ja tyytyvänsä siis yhteen kaksivuotiskauteen. Jungner perusteli päätöstään SDP:n presidenttiehdokkaan Paavo Lipposen kehnolla vaalituloksella.
Jungner lunastaa siis lupauksensa. Hän ilmoitti presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen alla jättävänsä tehtävän, mikäli Lipposen kannatus ei vaaleissa nouse onnettoman alhaisista gallupluvuista. Näin ei käynyt: 6,7 prosentin kannatusosuus on sanalla sanoen surkea entiselle pitkäaikaiselle pääministerille ja puolueensa johtohahmolle. Pudotus 30 vuoden demaripresidenttien kaudesta tähän tilanteeseen on suuri.
Se, että Jungner asetti itsensä likoon ja pitää myös kiinni lupauksestaan, on kunnioitettavaa. Vastuunkanto vaalituloksista ei ole kuulunut suomalaiseen poliittiseen kulttuuriin, vaan syytä siihen on haettu mieluusti mediasta ja muista tahoista kuin itsestä.
Jungner olisi tosin joka tapauksessa saanut lähteä, koska vaalitappio oli niin suuri ja hänen virtuaalijohtamistaan ei SDP:n kentällä ymmärretä. Yrityselämän opit eivät ainakaan vielä uponneet perinteiseen järjestökoneistoon.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta