Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Pääkirjoitus

Jos ei vapaaehtoisesti, niin sitten pakolla

  • Karjalainen

 

Sähkönjakelu
Työ- ja elinkeinoministeriön valmistelut sähkönsiirron toimitusvarmuuden parantamiseksi eivät tule hetkeäkään liian aikaisin. Niin kesä- kuin talvimyrskytkin ovat riepotelleet Suomea viime aikoina aiheuttaen pahimmillaan jopa sadoilletuhansille sähköyhtiöiden asiakkaille ääritilanteissa viikkoja kestäneitä sähkökatkoja. Mutta vasta kun ongelmat iskivät tänä talvena todenteolla eteläiseen Suomeen, herättiin ministeriössäkin.
Sähköyhtiöiden halu vapaaehtoisesti parantaa sähkön toimitusvarmuutta ja asiakaspalvelua poikkeustilanteissa ei ole ollut huipussaan. Seuraavia myrskyjä odotellessa suunnitelmat kotitalouksille maksettavan korvauksen korottamiseksi maksimissaan 2·000 euroon, sähköjohtojen teiden varsille tapahtuvan maakaapeloinnin nopeuttamiseksi ja sähköyhtiöiden valmiussuunnitelmien kirjaamiseksi lakiin ovat askelia hyvään suuntaan.
Parempi valmius tulee tietenkin maksamaan, mikä lisää painetta korottaa sähkönhintaa.
Kaikkea ei soisi sälytettävän kuitenkaan kuluttajan kontolle, koska esimerkiksi kaapeloinnista hyötyvät myös omistajilleen hyvää tiliä takovat sähköyhtiöt. Ehkäpä nekin voisivat osallistua omalta osaltaan kuluihin.
Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta