Maanantai, 26.8.2019 
Ilmi, Ilma, Ilmatar
Pääkirjoitus

Nokittelusta yhteistyöhön

  • Karjalainen
Epäilyt salametsästyksestä ja suurpetokantojen säätelyn perusteista ovat kiristäneet maakunnan luonnonsuojelupiirin ja metsästäjien piirijärjestön välit tulikivenkatkuiseksi (Karjalainen, 12.3.). Kärhämän merkitystä lisää se, että soppaan on sotkettu myös epäluottamus poliisien tahtoon ja kykyyn hoitaa virkavallalle kuuluvia tehtäviä.

Nyt nähty nokittelu on tarpeetonta. Kenen etua toinen toistensa osoittelu ajaa? Ei kenenkään.

Eri osapuolten on pyrittävä ja päästävä avoimeen, läpinäkyvään yhteistyöhön. Sellainen on nykyaikaa. Henkilökemia ei saa nousta yhteistyön esteeksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Metsästys on hieno harrastus, jolla on Pohjois-Karjalassa pitkä perinne ja huikeat olosuhteet eteenkinpäin. Vapaaehtoinen luonnonsuojelutoiminta on vähintään yhtä arvokasta. Sekä metsästyksen että suojelun tarpeet ja mahdollisuudet ovat yhteen sovitettavissa, jos on aitoa tahtoa.

Salametsästystä ei saa sallia. Omankäden oikeutta ei voi olla. Metsästyksen valvonta on poliisin tehtävä. Täyssuojelun ja petovihan lietsominen on lopetettava. Vapaaehtoistyötä pitää kannustaa ja tukea kaikin keinoin. Riistakantojen säätelyä on tarkasteltava ennakkoluulottomasti puolin ja toisin.