Tulosta tämä sivu
Pääkirjoitus

Maksa 200 euroa, niin saat tehdä työtä

Tuskin on sopivampaa aikaa ihmetellä yhtä sääntely-Suomen kummajaista kuin on lähestyvä itsenäisyyspäivä.

Joulukuun kuudes tullaan puhumaan luonnollisesti itsenäisyydestä, mutta myös työn tekemisestä ja yrittäjyydestä. Henkisesti siihen päivään osuu mahdollisimman huonosti voimassa oleva poikkeuslupakäytäntö, jossa mikroyrittäjä joutuu maksamaan 200 euroa voidakseen tehdä työtä.

Näin on asia kampaamoilla, jotka joutuvat aukiololupamaksun pulittamaan, mikäli haluavat palvella itsenäisyysjuhlallisuuksiin menossa olevia asiakkaitaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sääntely-Suomen pykäläviidakon ihmeellisyyksiä on ihmetelty aikaisemmin esimerkiksi kauppojen aukiolosäädösten kohdalla, mutta valtakunnan pienipalkkaisimpiin kuuluville yrittäjille, kampaajille, sälytetty 200 euron aukiololupamaksu alkaa olla huippua. Ei ihme, että vain muutama kampaamo on hakenut poikkeuslupaa itsenäisyyspäivälle (Lännen Media, 14.11.).

Moni kampaaja saattaa miettiä, tehdäkö työ pimeänä ja saada siitä jonkinlainen palkka vai maksaako poikkeuslupamaksu ja tehdä työnsä ehkä tappiolla. Harmaan talouden kitkemisyrityksille taloudellisesti raskaaksi koettu sääntely on joka tapauksessa kylmä suihku.

 

Juttua muokattu 17.11. klo 8.45. Korjattu Lännen Median lainauspäivämäärä 14.1.:stä 14.11.:een.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa