Torstai, 2.4.2020 
Pellervo
Pääkirjoitus

Leijonat näyttävät esimerkkiä

  • Karjalainen

Jääkiekon MM-kisat
Jokakeväinen suomalainen kisahuuma saa huipennuksensa tänä viikonloppuna, kun Suomi selvisi ensimmäistä kertaa kotikisoissaan tämänpäiväisiin välieriin ja samalla huomisiin mitalipeleihin.
Voittamalla tänään Venäjän Suomi pelaa loppuottelussa, mutta häviönkin jälkeen leijonien edessä on pronssipeli.
Suomen torstainen voitto puolivälierissä Yhdysvalloista oli urheiludraamaa parhaimmillaan. Alkusarjassa Yhdysvallat löi Suomen kanveesiin ja lähti ennakkosuosikkina myös pudotuspeliin, mutta Suomi taisteli tappioasemasta tasoihin ja viime sekunneilla voittoon.
Tämä on sävyttänyt kiekkoleijonien menestystä viime vuosina: kun aiemmin Suomi säännönmukaisesti lannistui tappioasemassa ja menetti usein selvän johtoasemansakin, nyt Suomi on ollut se joukkue, jonka usko ei horju ja joka ei anna periksi vaan nousee tappioasemastakin voittoon.
Suomen poliittisilla päättäjillä ja yrityksillä on paljon opittavaa tästä kiekkoleijonien asenteesta. Vaikeudet on tehty voitettaviksi, periksi ei pidä koskaan antaa, ja omaan osaamiseen luottaen Suomi voi menestyä. Suomen MM-kisajoukkueessa on aimo annos sellaista johtajuutta, vastuunkantokykyä ja yrittäjyyttä, että siitä sopii ottaa mallia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa