Perjantai, 27.11.2020 
Hilkka
Pääkirjoitus

Yhteistyöuutinen luonnollinen jatkumo

  • Karjalainen

 

Finnairin ja Euroopan suurimman alueelliseen liikennöintiin erikoistuneen lentoyhtiön, brittiläisen Flyben tiistainen ilmoitus yhteistyön laajentamisesta on luonnollinen jatkumo viime kesänä perustetulle yhteisyritykselle Flybe Nordicille. Tuolloin yhtiöt ostivat yhdessä Finncomm Airlinesin operoimaan kotimaan reittejä Flyben brändin alla. Nyt Finnair siirtää Flybelle kolmanneksen Eurooppaan suuntautuvasta liikenteestään. Flybelle siirtyvien koneiden henkilöstön kohdalta tilanne on vielä avoin.
Helsingistä Eurooppaan suuntautunut liikenne on jo pitkään aiheuttanut Finnairille taloudellista matalalentoa. Nyt yhtiö pystyy siirtämään nämä lennot huomattavasti alhaisemman kustannusrakenteen Flybelle, alentamaan samalla lentolippujen hintoja ja varmistamaan syöttöliikenteen kannattaville Aasian-lennoilleen.
Finnairin itsenäisen tulevaisuuden ja kannattavuuden kannalta yhteistyölle toisen yhtiön kanssa ei ollut vaihtoehtoa. Tavoitellut 140 miljoonan euron säästöt eivät olisi olleet ilman toimintojen rajua karsimista saavutettavissa.
Finnairin mahdollisuudet kannattavuutensa korjaamiseen paranivat oleellisesti, mikä on tietysti hyvä uutinen myös kansallisen lentoyhtiön Suomen toiminnoille.
Vain tänään! Tilaa Digi-Karjalainen vuodeksi 99euroa