Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Pääkirjoitus

Koko tie tekemistä vaille valmis

  • Karjalainen

 

Joensuun kehätien rakentaminen on loppusuoralla, ja nyt on varmistunut rahoitus työn välttämättömälle jatkolle eli Repokallio–Reijola-välin muuttamiselle nelikaistaiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Joensuun ohitse voi pyyhkäistä 25 kilometriä pitkin moottori- ja moottoriliikennetietä, kunhan koko urakka valmistuu vuonna 2014. Kun samoihin aikoihin valmistuvat Pielisjoen ylittävät Sirkkalan ja Penttilän sillat, Joensuun tiejärjestelyt ovat vihdoin kunnossa: pääsee kaupungin ohi ja kaupunkiin sisään.
Niin kehätien rakentaminen kuin liikenne työmaan keskellä on sujunut hyvin. Tässä ansaitsevat kiitosta niin työn tekijät kuin järjestelijätkin mutta myös tiellä liikkuvat autoilijat. Kulkijoilla on ollut hienosti malttia matkassa, mutta myös kiertotiet ja -liittymät on suunniteltu huolella vetämään liikennettä myös silloin, kun sumpun paikat olisivat voineet olla hyvinkin tarjolla.
Kehätie vetää jo nyt paremmin kuin ennen remontin alkua erityisesti tien eteläpäästä. Kunhan Repokallio–Reijola-välikin valmistuu, Joensuussa ajetaan vihdoin samassa sarjassa kuin esimerkiksi Imatralla ja Kuopiossa on ajettu jo pitkään.
Koska kehätie ei ole sinänsä uusi rakennelma, kaupungin palveluiden käyttöön sillä tuskin on ainakaan vähentävää vaikutusta.
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa