Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Pääkirjoitus

Keskusta nousee kuntavaaleihin

  • Karjalainen

 

MTV3:n puoluekannatusmittaus (Karjalainen, 24.5.) ei ollut järin yllättävä: kokoomus pysyttelee ykkösenä, keskusta nousee SDP:n tasolle ja perussuomalaiset laskee. Jotain kovin kummallista on edessä, jos nyt vallitseva yleiskuva ei jatku vielä kesän mentyäkin.
Kuntavaalitaistoon lähdettäneen siis melko tutuista asetelmista, joskin keskustan ensi kuun puoluekokous on puolueen kannalta paljon vartijana. Siellä on pystyttävä päätöksiin, joilla keskusta saadaan kunnallispoliittiseen iskuun: puoluejohtaja–puoluesihteeri-parivaljakoksi on noustava kaksikko, joka pelaa yhteen ja yhtenäisen puolueen puolesta. Keskustan perinteet tuntien olisikin ihme, jos puolueessa ei pystyttäisi panemaan pulinoita pois ainakin puolueen koko lähitulevaisuuden ratkaisevien vaalien yli.
Näyttää siltä, että erityisesti kokoomukseen leimautuneen kuntakentän tiivistämisen vastavoimat ottavan tukensa keskustasta. Perussuomalaiset tuplaavat ehdokkaidensa määrän ja pystynevät tuplaamaan myös kannatuksensa edellisistä kuntavaaleista, mutta mikään ei pelastane niitä eduskuntavaalikannatuksen puolittumiselta.
Se on iso isku Timo Soinille, jonka paras terä on kadonnut. Saa nähdä, löytyykö se lyhyellä levolla.
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa