Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Pääkirjoitus

Joensuuta ei voi enää sivuuttaa

  • Karjalainen

 

Puolustusministeriö esittää perustettavan puolustusvoimien palvelukeskusta joko Joensuuhun tai Kouvolaan (Karjalainen, 26.5.). Ennen lopullista päätöstä palvelukeskuksen sijaintipaikkaa käsitellään vielä alueellistamisen koordinaatioryhmässä.
On erinomainen asia, että puolustusministeriössä ei annettu arvoa pääesikunnan vertailulle, jossa Tuusula nostettiin ainoaksi oikeaksi palvelukeskuksen sijaintipaikaksi. Tämä selvitys on sanalla sanoen naurettava; siinä käännettiin Joensuun seudun vahvuudetkin ja esimerkiksi Palkeet-palvelukeskuksen onnistuminen Joensuun kannalta kielteisiksi seikoiksi.
Koordinaatioryhmä on koottu lähinnä ministeriöiden johtavista virkamiehistä, eikä Pohjois-Karjalalla ole siinä edustajaansa. Toivottavasti tämä ryhmä osaa nyt tehtävänsä. Sekä Joensuu että Kouvola ovat olleet valtion työpaikoissa menettäjiä, mutta esimerkiksi Kouvolan hovi- ja hallinto-oikeuksien siirtämistä Kuopioon ja siitä koituvaa 85 työpaikan menetystä ei voi verratakaan Pohjois-Karjalan prikaatin tuottamaan menetykseen: suoranaisesti lähes 300 työpaikkaa ja sen päälle vielä satoja välillisiä työpaikkoja.
Joensuun sivuuttaminen olisi tässä tilanteessa anteeksiantamaton virhe.
 
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi