Keskiviikko, 15.7.2020 
Rauni, Rauna
Pääkirjoitus

Ammattivalittajien kiusanteko kuriin

  • Karjalainen
Elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok.) ehdottaa, että ely-keskusten toiminnasta kaivettaisiin säästöjä muun muassa rajoittamalla kansalaisten valitusoikeutta sekä korottamalla keskusten perimiä asiakasmaksuja.

Häkämies käytti Yleisradion aamu-tv:n haastattelussa esimerkkinä laajan valitusoikeuden ongelmallisuudesta Lahdessa kierrätysmateriaalia hyödyntävää voimalaitoshanketta, jota kaksi valittajaa sai viivästettyä kahdella vuodella. ”Hyviä ympäristöhankkeita voidaan pitkittää vuosia. Tätä pitäisi pohtia, mitä voidaan suoristaa hallinnossa ja että se toimisi vähemmällä väellä”, Häkämies totesi.

Häkämies tarttuu rohkeasti aitoon ongelmaan. Vaikka valitusoikeus on ja sen tulee säilyäkin ihmisten oikeusturvan vuoksi kaikkien kansalaisten oikeutena, on Suomeen kiistatta syntynyt ongelma joistakin ”ammattivalittajista”, jotka usein kiusallaan ja muille harmia tuottaakseen sekä omaa egoa pönkittääkseen valittavat kaikista mahdollisista hankkeista. Joskus tämä jarrutus johtaa hankkeiden kaatumiseenkin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ratkaisu ongelmaan ei kuitenkaan ole työntekijöiden vähentäminen ely-keskuksissa, vaan ensin on määriteltävä uudet rajat ja säännökset valittamiselle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi