Tiistai, 7.7.2020 
Klaus, Launo
Pääkirjoitus

Sopiva yhdistelmä bisnestä ja viihdettä

  • Karjalainen
Järjestyksessään 13. Karjalan messut avaavat ovensa tänään Joensuun Areenassa ja sen ympäristössä. Vierailijoille messut tarjoavat yritys- ja yhteisöesittelyjen lisäksi viihdettä ja aimo annoksen tietoa etenkin terveydestä ja hyvinvoinnista. Näytteilleasettajia messuilla on noin 500 ympäri maata. Pääpaino on kuitenkin maakunnan yritysten ja osaamisen esittelyssä.

Karjalan messuja on järjestetty vuodesta 1957 lähtien. Aluksi messut järjestettiin epäsäännöllisesti mutta sittemmin neljän vuoden välein.

Messut ovat jälleen tienhaarassa. Hektisesti muuttuvassa maailmassa Karjalan messujen tapaiset yleismessut joutuvat arvioimaan asemaansa. Mikä vetää yleisöä, toisaalta miten erottautua muista? Edelliset messut vuonna 2008 jäivät taloudellisesti tappiolle, joten tänään alkavilla messuilla on onnistumisen paineet hartioillaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Onnistumista ei kuitenkaan pidä epäillä. Karjalan messujen vahvuutena ovat pitkät perinteet ja pohjoiskarjalaisuus. Messut ovat oiva näyteikkuna maakunnalle ja muulle maalle pohjoiskarjalaisesta osaamisesta ja karjalaisesta kauppamieshengestä. Maakunnan yrittäjien ja osaajien kokoaminen yhteen yhdeksi viikonlopuksi on aina silmiä avaavaa: Pohjois-Karjala ei ole mikään auringonlaskun alue vaan vireä ja eteenpäin katsova talousalue.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi