Tulosta tämä sivu
Pääkirjoitus

Sääntelyähän piti purkaa

Veikkaus Oy tiedotti torstaina saaneensa Poliisihallitukselta kirjeen, jossa kielletään pelien markkinointi myyntipaikkojen kassoilla ja myyntipisteissä.

Veikkauksen mukaan ohjeistus kieltäisi markkinoinnin julisteissa, liitutauluissa, kassahihnoilla, kassalinjastojen ympärille kiinnitetyissä nauhoissa ja myyjien asusteissa. Lisäksi myyjiä kielletään mainostamasta asiakkaille rahapelejä suullisesti.

Poliisihallituksella on varmasti hyvä tarkoitus estää peliriippuvaisten ongelmien kasautuminen, mutta nyt se menee sääntelyinnossaan liian pitkälle. Lotto ja monet muut Veikkauksen rahapelit ovat osa suomalaisten arkea tai pikemminkin useimmille suomalaisille arjen harmauden katkaisevaa tarpeellista ja harmitonta viihdykettä, eikä sitä pidä piilottaa tiskien alle samalla tavoin kuin savukkeita. Sitä paitsi Veikkauksen tuotolla rahoitetaan liikuntaa, taidetta, tiedettä ja nuorisotyötä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus on luvannut vähentävänsä turhaa sääntelyä. Toivottavasti tämä pätee myös Veikkaukseen. Kun hallitus on lisäksi aikeissa muuttaa rahapeliyhtiörakenteita, sen toivoisi tekevän pikaisesti linjansa selväksi näissä kummassakin asiassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa